XS
SM
MD
LG

Igor Matić: Želimo da uživamo na utakmici sa Fiorentinom

Igor Matić: Želimo da uživamo na utakmici sa Fiorentinom--

Čukarički će u okviru trećeg kola F grupe Lige konferencije u četvrtak od 21 čas na stadionu „Artemio Franki“ igrati protiv Fiorentine. Brđani su odradili trening na kultnom fudbalskom zdanju, a trener Igor Matić odgovarao je na pitanja brojnih novinara na konferenciji za štampu u Firenci.

- Igramo protiv tima sa velikom tradicijom, protiv ekipe koja je u vrhu Serije A, dobro su vođeni, imaju odličnog, mladog trenera. Takođe, u timu sui m igrači sa velikim karijerama, brojni reprezentativci svojih zemalja. Fiorentina je favorit u ovoj utakmici, ali imamo pravo na nadu. Treba svi zajedno u Čukaričkom da uživamo u ovoj utakmici, da budemo hrabri i skoncentrisani, da pokušamo da ostvarimo što bolji što bolji rezultat – istakao je Igor Matić, trener Čukaričkog.

Da li imate dilemu ikakvih dilema pred sutrašnji meč?

- Možda jednu ili dve. Izuzetno je težak i specifičan meč pred nama, pa I čitav ciklus zahtevnih utakmica koje nas očekuju. Uvek gledam da izvedem najjači tim u datom trenutku.

Ima li mesta na ovoj utakmici za Mihajla Cvetkovića u startnih jedanaest?

- Talentovano dete, ali ne treba da se stavlja prevelik teret na njega. To je igrač koji ima pravo da još uvek igra za kadete. Ima pored njega Čukarički još dobrih i talentovanih igrača, i mladih i starijih.

Kakvu utakmicu očekujete protiv Fiorentine?

- Očekujem da budemo hrabri, da verujemo u sebe, da se pokažemo u najboljem svetlu.

Italijanske novinare je zanimalo da li se sadašnji šef struke Čukaričkog Igor Matić seća finala Evropskog prvenstva za mlade 2004, kad je Srbija i Crna Gora je poražena od Italije.

- Sećam se te utakmice, naravno. Tada je za Italiju igrao Đilardino, koji je dao 24 gola u Seriji A, a bio je igrač Parme. I mnogi drugi sjajni igrači. Odlična utakmica, tako nešto se ne zaboravlja.

Kako gledate na srpske igrače koji su nekada nosili dres Fiorentine?

- Mi se ponosimo tim igračima. Kao mladi su došli ovde i tu su se afirmisali. Pričamo o Vlahoviću koji je sada Juventusu, Milenković je odličan, takođe i Jović koji je sad u Milanu. Ljajić je takođe igrao ovde. Dobro su nas reprezentovali. Pravi su ambasadori naše zemlje. Što se tiče Fiorentine, rekao bih da trener Vićencio Italijano fenomenalno radi. Pun sam respekta prema njima, ali verujem u moje igrače.


Genk 2 : 0 Čukarički
Ferencváros 1 : 1 Fiorentina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Fiorentina 6 3 3 0 12
2 Ferencváros 6 2 4 0 10
3 Genk 6 2 3 1 9
4 Čukarički 6 0 0 6 0