XS
SM
MD
LG

Uspešna proba na Čairu, Radnički - Radnik 1:0

Detalj sa meča - foto: FK Radnički

Fudbaleri Radničkog savladali su na svom Čairu ekipu Radnika u trećem pripremnom meču rezultatom 1:0.

Radnički je od samog početka utakmice delovao sigurnije i organizovanije. Do 15. minuta domaći tim imao je dve šanse za pogodak. Prvo je u 9. minutu šutirao Marjanović, a intervenisao Ranđelović, dok se nekoliko minuta kasnije okušao i Belaković, ali je loptu udarcem glavom poslao pored gola Radnika.

Gosti su u 20. minutu prvi put pripretili, Mitošević je izveo slobodan udarac, a Petrov izbacio loptu i otklonio opasnost. Sve do 32. minuta, domaći su konstantno napadali, ali lopta nije htela u gol. Onda je konačno jedna dobra akcija krunisana pogotkom. Pejović je odlično centrirao, a Petrov pogodio za vođstvo. Usledio je, nakon gola, odličan šut Pejovića, ali je Ranđelović bio na mestu. Šutirao je i Petrov dva puta, no lopta je išla pored gola. U finišu prvog dela Vojnović je imao dobru priliku, šutirao, ali je pogodio stativu.

Krenuli su gosti agresivnije u nastavku i pripretili u 50. minutu, kada je Milić šutirao visoko preko gola. Slična situacija viđena je i ispred gola Radnika, Zec je centrirao, a Pejović tukao iznad prečke. Gosti su najbolju priliku imali u 63. minutu, Kadijević je uposlio Milića, koji je propisno zatresao okvir gola. Odmah su odgovorili domaći i to preko Belakovića koji je šutirao zamalo pored gola. Do završetka meča nije bilo većih uzbuđenja.

Šef stručnog štaba Nikola Trajković izneo je utiske nakon utakmice.

Zadovoljan sam pristupom igrača ovom meču i time kako smo izgledali na terenu u prvom poluvremenu. Napravili smo nekoliko dobrih prilika, mnoge od njih iz onoga što smo uvežbavali i iz visokog presinga i to me raduje. Naravno, vreme je bilo teško za igru, pa naš pritisak nije mogao da se igra konstantno, ali u momentima u kome smo tako igrali bilo je kvalitetno. Mislim da smo u prvom poluvremenu aproslutno dominirali a da je utakmica u drugom bila egal. Pravimo i optimalan raspored minutaže i pripremamo se polako za nastup u prvom kolu, pa stoga malo i rotiramo sastav. U sledećoj utakmici biće manje rotacija i okrećemo se prvenstvu.

Radnički – Radnik 1:0 (1:0)

Strelac: Petrov u 32. minutu

Sudija: Aleksandar Vukadinović. Pomoćnici: Uroš Stojković, Jovan Gajić.

Radnički: Stevanović, Jamkam, Vojnović, Bakić, Jovanović, Ajad, Pejović, Ilić, Marjanović, Belaković, Petrov.
Igrali su još: Zec, Fofana, Cvetković, Stojanović, Pavlović, Kumi, Ajdar.

Radnik: Ranđelović, Oreščanin, Milić, Mitošević, Abubakar, Bogdanović, Duronjić, Čumić, Hajdarević, Kadijević, Vranjanin.
Igrali su još: M. Gašić, Martinkević, Stojanović, Bajić, Velikoć, Anđelković, Gvozdenović, Stojković


Trener
UEFA A Licence
Broj godina: 43

Kolubara 2 : 1 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 2 Radnik
Napredak 0 : 1 Javor Matis
Mladost (L) 2 : 1 Mladost GAT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 37 10 9 18 39
2 Spartak ŽK 37 9 12 16 39
3 Mladost (L) 37 9 11 17 38
4 Javor Matis 37 9 10 18 37
5 Kolubara (-6) 37 11 8 18 35
6 Radnički (N) 37 9 8 20 35
7 Radnik 37 8 11 18 35
8 Mladost GAT 37 6 12 19 30