XS
SM
MD
LG
06.07.2023 Aleksandra Stojković

Iskusni Lučanci bolji od "Zmajeva"

Foto: @FKVozdovac

Fudbaleri Voždovca danas su se u sklopu priprema sastali sa ekipom Mladosti u Lučanima, a prijateljska utakmica dva tima završena je rezultatom 2:1 (1:1) u korist domaćina. Beogradski klub je poveo u osmom minutu posle lepog pogotka Nikše Vujanovića,  izjednačenje je usledilo u 28. kada je Milan Joksimović poravnao rezultat. U 53. minutu Marko Veličković je doneo prednost za Mladost i ispostavilo se pobedu.

Ekipa sa Dušanovca nastupila je u startnoj postavi sa Katićem, Đorđevićem, Damjanovićem, Lukićem, Mijailovićem, Matićem, Kojićem, Neškovićem, Babićem, Vujanovićem Stoisavljevićem.

Prvi napad imao je beogradski tim već u četvrtom minutu kada je Mijailović sa desne strane centaršutem pronašao Vujanovića, međutim, njegov pokušaj je zaustavio golman Lučanaca. Nakon toga u osmom minutu Zmajevi su stigli do vođstva kada se efektnim pogotkom u strelce upisao Nikša Vujanović.

Nakon toga usledila je velika borba na sredini terena, a prvu priliku Mladost je imala u 24. minutu kada se odličnom intervencijom istakao Damjanović. U 28. minutu domaćin je došao do izjednačenja pošto se Milan Joksimović najbolje snašao posle kornera i matirao golmana Katića. Javnu opomenu u 39. minutu zaradio je Marko Mijailović, nakon „pametnog“ faula kojim je sprečio opasan napad protivnika.

Minut pre kraja prvog dela igre Babić je imao lep solo prodor po levoj strani, odakle je pokušao da asistira saigračima u šesnaestercu, ali je izblokiran.

U drugom poluvremenu šansu sa klupe su dobili Novevski, Jočić, Teodorović, Medić, Zečević, Blagojević, Jorgovanović, Kovačević. Posle osam minuta igre u nastavku Mladost je došla do vođstva preko Marka Veličkovića.

Nakon toga najveća borba se uglavnom odvijala na sredini igrališta, Zmajevi su pokušavali da dođu do preokreta. Viđeno je nekoliko polu-prilika, pretili su i posle prekida izabranici Marka Savića, ali do kraja meča rezultat se nije menjao.

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Marko Savić, izneo je utiske posle meča.

„Prvo poluvreme smo bili dobro organizovani, primenjivali smo model igre koji želimo da praktikujemo, tako da sam tim delom igre zadovoljan. Fizički nismo još na maksimalnom nivou, što je očekivano za ovaj deo priprema. U narednom periodu ćemo to popraviti i samim tim će i igra biti bolja“, rekao je strateg Zmajeva i dodao:

„U drugom poluvremenu je zaigrela „eksperimentalna“ ekipa, sa prevelikim brojm mladih igrača, koji nisu još uvek spremni za najveće izazove, uz to dosta njih je bilo van svojih pozicija. Imamo problem sa tri povređena i dva bolesna igrača, te je fokus bio da se ispune trkački zahtevi, dok su neke taktičke stvari bile po strani. Naravno, igrači su se borili, dali su sve od sebe, ali iz navedenih razloga nije moglo da bude puno bolje“.


Kolubara 2 : 1 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 2 Radnik
Napredak 0 : 1 Javor Matis
Mladost (L) 2 : 1 Mladost GAT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 37 10 9 18 39
2 Spartak ŽK 37 9 12 16 39
3 Mladost (L) 37 9 11 17 38
4 Javor Matis 37 9 10 18 37
5 Kolubara (-6) 37 11 8 18 35
6 Radnički (N) 37 9 8 20 35
7 Radnik 37 8 11 18 35
8 Mladost GAT 37 6 12 19 30