XS
SM
MD
LG

Pankov: Važna pobeda protiv Vojvodine, biće teško i u polufinalu Kupa

Pankov: Važna pobeda protiv Vojvodine, biće teško i u polufinalu Kupa-RadovanPankov-

Čukarički je slavio u derbiju četvrtog kola plej-ofa protiv Vojvodine, golom Marka Docića iz jedanaesterca u 29. minutu. Bio je to odličan duel dve ekipe koje će naredne sezone Srbiju predstavljati u Evropi, a u finišu tekuće se bore za što bolje pozicije. Od početka drugog dela sezone, Brđani igraju sjajno.

Čukarički je u Super ligi u 15 mečeva ostvario 12 pobeda, uz tri poraza, od toga dva od lidera Crvene zvezde. Uz sve to, belo-crni su najpre eliminisali Metalac u osmini finala, a potom i ekipu Radnika u četvrtfinalu Kupa Srbije. Jedna od najvrednijih bila je upravo poslednja protiv novosadskog tima.

- Odigrali smo odličan meč, pre svega takmičarski, imali smo daleko bolje šanse i zasluženo pobedili. Mogli smo možda i ranije da rešimo pitanje pobednika, imali priliku pre gola, potom je poništen pogodak Lučića, pa smo promašili drugi jedanaesterac... Ali, najbitnija su tri boda sa kojima smo nastavili trku sa TSC-om, ujedno zadržali distancu u odnosu na Partizan. Veoma sam zadovoljan kako smo izgledali protiv Vojvodine, izuzetno kvalitetnog tima – kazao je Radovan Pankov, štoper Čukaričkog na pozajmici iz Crvene zvezde.

Samo dan posle trijumfa protiv Vojvodine, žreb je iste rivale ukrstio u polufinalu Kupa Srbije, taj meč će biti igran u Novom Sadu, 17. maja.

- Želja nam je bila da u Kupu napokon igramo na svom stadionu, ali nemamo sreće, četvrti put uzastopno ćemo gostovati. Tako je kako je, čeka nas novi meč sa Vojvodinom, smatram da će ova utakmica ipak biti drugačija. Verujem da nas čeka pun stadion, rival koji će sve karte baciti na takmičenje u Kupu, uz želju da na taj način obezbede grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je i naša ambicija, imamo šanse na dva fronta. Zbog toga, najpre moramo da razmišljamo o utakmici protiv Novog Pazara u subotu. Javnost nam je već upisala bodove, ali znamo protiv koga igramo i jasno nam je da su te utakmice najteže – upozorio je Pankov.

Štoper rođen u Novom Sadu bio je među najstandardnijima u prolećnom delu šampionata u Čukaričkom. Propustio je iskusni defanzivac samo startni duel protiv Spartaka (došao na Banovo brdo dva dana pre tog duela) i dva meča protiv Crvene zvezde. Kako se bliži kraj sezone, bliži se i momenat kad će Pankov morati da donese odluku gde će nastaviti karijeru.

- Iskreno, mnogi su mi govorili da se ozbiljno kockam, kad sam se odlučio da dođem na Banovo brdo. Ali, verovao sam u sebe i svoje kvalitete. Jednostavno, takva je bila situacija na „Marakani“, ne bi bih zadovoljan minutima koje bih dobio, pa sam u dogovoru sa rukovodstvom kluba i trenerom Milojevićem odlučio da odem na pozajmicu u Čukarički.

Bliži se istek pozajmice, Pankov ima ugovor sa crveno-belima na još jednu sezonu, ali ističe:

- Razmišljam naravno šta dalje. Jasno je da se Crvena zvezda pita. Ali, što se mene tiče, Čukarički ima pravo prvenstva, ovo je prelepa sredina za igranje, klub je vrlo dobro organizovan, iskreno se nadam da će i sezona koja je u toku biti istorijska, da će biti izborena grupna faza nekog od evropskih takmičenja. U tom slučaju, voleo bih da nađemo zajednički jezik i da ostanem na Banovom brdu. Ne bih žurio u inostranstvo, za možda malo veće pare, nema potrebe. Pitanje je i da li bih uopšte našao klub koji bi igrao u Evropi na tom nivou – istakao je Pankov.

Uz Pankova, standardan na mestu štopera je mladi Uroš Drezgić, momak koji je u drugom delu sezone odigrao sve mečeve za Čukarički, odmarao je samo protiv Radnika u četvrtfinalu Kupa.

- Prija mi kad vidim da mlađi momci napreduju uz nas starije. Pogotovo kad je u pitanju Drezgić, zavoleo sam ga kao igrača. Krivo mi je što i Kovačević nema minute, ali on je vrlo mlad igrač, treba da bude strpljiv. Tu je naravno i Gajić, koji je spreman da u svakom trenutku pomogne timu. Uloga nas starijih jeste da mlađe igrače činimo boljim i sigurnijim. Mislim da je tako bilo i u Crvenoj zvezdi, smatram da pored Dragovića i Milunovića imam deo zasluga za ogroman napredak Strahinje Erakovića, koji je nagovestio veliki potencijal. Verujem da bi i Drezgić mogao da krene njegovim putem – zaključio je Pankov.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20