XS
SM
MD
LG

Sutra premijera 23. kola u Kruševcu i na "krovu", Zvezda protiv uspešnih Ivanjičana, derbi severne Bačke u Bačkoj Topoli, "crno-beli" bez prava na grešku

Utakmicama u Kruševcu I na “krovu” otvara se 23. kolo prvenstva Mozzart bet Super lige Srbije.

Kruševljani su ostali bez trenera Dušana Đorđevića koga je nasledio Dragan Perišić. Četiri vezana poraza iz temelja su potresli redove superligaša ispod Bagdale. Usledila je “šok terapija” sa nadom da će novi stručnjak da trgne ekipu i donese rezultat protiv Nišlija. Novi stručnjak je najavio promenu stila igre, pokušaće da igračima vrati energiju i samopouzdanje. Domaćin ima indetičan odnos pobeda i poraza(po četiri) I na slavlje čekaju od oktobra. Radnički je vezao dva remija, posebno bode oči izgubljeni planirani bodovi protiv fenjeraša iz Surdulice. Čudno je da nekoliko iskusnih igrača “greje klupu” Nišlija, kao što su Mesarović, Stojanović, Marjanović, Frej, od njih se puno očekivalo.

“Zmajevi” su vezali dva poraza i zaostali za konkurentima koji “jure” Evropu. U goste im dolaze neubedljivi Lučanci koji su uknjižili prvi bod u nastavku protiv Vojvodine. I dalje su bez pobede na gostovanjima (osam poraza) i pored Javor Matisa primili su najviše golova (41). Voždovac će sve karte baciti u napad, ali će protiv sebe imati čvrst I defanzivno orjentisani sastav trenera Žunića.

Petak je rezervisan za mečeve u Novom Sadu i na Banovom brdu. Od 16:00 sati Vojvodina će ugostiti poslednji Radnik kao veliki favorit. Domaćin želi da ponovi partiju iz duela sa Kolubarom, da se oni pitaju na terenu, ali ne treba zaboraviti da su Surduličani bez poraza u nastavku sezone. Novosađani su rekorderi po nerešenim rezultatima (osam) i otuda bodovni zaostatak za konkurentima. Radnik je na strani bez pobede (dva boda), sa najmanje datih golova (15) i najviše poraza (14).

Čukarički je porazom na “Marakani” prekinuo niz od tri pobede i zaostao za Bačkotopolčanima u trci za treće mesto. Na “brdu” su ubedljivi (sedam pobeda), mada protiv Kolubare imaju negativan skor na zadnje tri utakmice. Lazarevčani su tipična domaćinska ekipa i na strani su osvojili pet bodova. Očekuje se da će “rudari” zaigraju defanzivnije, prepuštajući protivniku sredinu terena i vrebajući iz kontre da ugroze gol Mićovića.

Dve najuspešnije ekipe u nastavku prvenstva, Crvene zvezda i Javor Matis, odmeriće snage u Ivanjici (14:00). Domaćin je u Kragujevcu prekinuo niz od tri pobede i u duelu sa šampionm biće na velikim iskušenjima. Najbolji pojedinac “crvenih” golman Manojlović obeležio je februar i u dva navrata se našao u timu kola. Statistika je na strani Zvezde, sa najviše pobeda (19), datih i najmanje primljenih golova (60:8). Najuspešniji gost suprostaviće se, ne baš uspešnom domaćinu (šest poraza), sa najviše primljenih pogodaka. Novim golovima Katai ima priliku da uveća golgetrski bilans od 12 golova I još više se približi magičnoj “stotki” (nedostaju četiri gola).

Poletni Pazarci imaju šansu da protiv Mladosti GAT nastave sa uspešnim prolećnim izdanjem (dve pobede i remi). Domaćin ne prestaje da ispisuje najsvetlije stranice superligaškog bitisanja. Uz bok su Vojvodini i ravnopravno konkurišu za peto mesto koje vodi u kvalifikacije Lige koferencije. Posle Zvezde i Partizana imaju najveću podršku navijača i u proseku na tribinama Gradskog stadiona okupi se oko 3.000 bučnih gledalaca. Gatovci su se posle senzacije u Beogradu ugasili i sa igračem manje položili su oružje pred gostima iz Bačke Topole. Trener Ristovski ima određenih kadrovskih problema, ali nema sumnje da će pokušati pored Jošanice ponove izdanje sa Tpčiderskog brda.

U subotu, od 16:00 sati igra se derbi severne Bačke, između TSC-a i Spartaka ŽK. Topolčani su vezali dve pobede i jedna su od najuspešnijih gostujućih sastava (bez poraza). Isto tako, na svom modernom stadionu su uspešni (sedam pobeda), i protiv posrnulih Subotičana su favoriti. Izuzev Zvezde, primili su najmanje golova (15) i sigurn drže treće mesto koje garantuje Ligu Evrope, mada ni druga pozicija crno-belih nije daleko. Na drugoj strani “golubovima” nikako da svane I u seriji su od četiri poraza. Naročito su neuspešni van Subotice (osam poraza) i teško će protiv favorizovanog i kvalitetnog domaćina prekinuti negativan niz.

U nedelju je na programu peostali meč između Partizana i Radničkog 1923. Crno-beli su psihološki fenomen, u stanju su da pobede Šerif i Napredak, a izgube ubedljivo od predposlednjih Novosađana. Protiv ekipa iz donje polovine tabele im očigledno ponestane motiva, inspiracije i zbog toga ni jedan rezultat ne treba uzimati zdravo za gotovo. U goste dolaze bledi Kragujevčani, kojima u nastavku ne cvetaju ruže I prvi bod su uknjižili u prošlom kolu. Zahvaljujući solidnoj jesenjoj zalihi i dalje su u zoni plej-ofa. Pitanje je koliko će igrači Partizana biti emotivno i fizički ispražnjeni posle revanša za moldavskim šampionom.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20