XS
SM
MD
LG

Zmajevi pobedom proslavili jubilej

Današnji dan za Zmajeve u znaku broja devet! U devetom kolu Super lige Srbije fudbaleri Voždovca savadali su Radnik iz Surdulice ubedljivim rezultatom 4:1 (1:1) i tako proslavili tačno devet godina od prve zvanične utakmice odigrane na Krovu!

Prvi deo igre bio je vrlo ujednačen, gosti su poveli u 34. minutu preko Spasića, a osam minuta kasnije izjednačio je Burmaz. U drugom poluvremenu publika je imala priliku da vidi potpunu dominaciju beogradskog tima, Stefan Hajdin zatresao je mrežu u 65. minutu na asistenciju Trifunovića koji se i sam upisao devet minuta kasnije. Finalni potez povukao je Arihiro Sentoku pred istek nadoknade vremena i tako postavio konačan rezultat.

Trener Voždovca gospodin Nikola Puača vidno je bio zadovoljan današnjom partijom i trećom pobedom u nizu od kako je preuzeo ekipu.

Prisustvovali smo danas jednoj vrlo dobroj utakmici, neizvesnoj tokom većeg dela. Imali smo problem da u prvom poluvremenu dođemo do gola Radnika, ali nismo odustajali od zahteva i principa igre. U drugom poluvremenu smo iskoristili momenat kada je protivnik krenuo na sve ili ništa, ostavljali su dosta otvoreneog prostora koji smo mi uspešno kažnjavali. Čestitam svim igračima Voždovca na današnjoj partiji, a naravno i mojim saradnicima. Vrlo dobra igra iza nas, mislim da ovaj tim može još više, iskreno se nadam da se neće zadovoljiti rezultatima koje smo postigli do sada i da ćemo nastaviti da rastemo”, zaključio je šef struke Zmajeva.

Fudbaleri Voždovca imali su inicijativu od samog starta utakmice, a prvi šut ka dolu gostiju uputio je Vujanović u četvrtom minutu utakmice, ali je bio neprecizan.

Odmah nakon toga igrači Radnika tražili su jedanaesterac, ipak sudija Simović signalizirao je da se gostujući napadač nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Prvi korner na utakmici izveli su domaći, ali je šut Damjanovića završio preko gola. U 12. minutu Vujanović je lepo prošao po desnoj strani i izvukao novi udarac iz ugla, nakon kog je pokušaj Milovića završio pored stative gola gostiju.

Surduličani su prvu ozbiljnu šansu kreirali u 22. minutu kada je Medić šutirao visoko preko prečke sa ivice šesnaesterca. Zmajevi su bili blizu pogotka u 33. minutu utakmice, kada su Mijailović i Vujanović lepo kombinovali po desnoj strani, ali je pokušaj Ajdinovića izblokiran od strane defanzivaca Radnika.

U sledećem napadu gosti su postigli pogodak preko Spasića koji je iskosa sa desne strane preciznim udarcem savladao Krunića. Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Vujanović u 39. minutu kada je faulom prekinuo potencijalno opasan napad protivnika.

U 43. minutu utakmice Mijailović je dugom loptom na levom boku pronašao Ajdinovića, ovaj glavom „servirao“ loptu za Burmaza koji je matirao golmana gostiju i tako poravnao rezultat. Do kraja prvog dela susreta nije bilo promene rezultata.

Inicijativu sa kraja prvog dela utakmice fudbaleri Voždovca su preneli i u drugi deo, a već u 48. minutu Ajdinović je bio u solidnoj šansi. U 52. minutu igru je napustio agilni Vujanović, umesto kog je ušao debitant Branislav Marković.

Mijalović je u 56. minutu oprobao udarac i tako naterao golmana Ranđelovića da reaguje. Nakon toga je šef stručnog štaba Voždovca izvršio drugu izmenu kada je umesto Ajdinovića u igru ušao Trifunović.

Upravo je Trifunović sjajno prošao po levoj strani i asistirao Hajdinu koji je savladao Ranđelovića za rezultatski preokret u 65. minutu. Nakon asistencije, Trifunović je nastavio da pravi pometnju po desnoj strani gostiju i u 74. minutu se upisao u listu strelaca.

U 76. minutu viđena je trostruka izmena u domaćem timu, teren su napustili IvezićBurmaz i Đurišić, u igru su ušli PurtićTeodorović i Sentoku. Malo je falilo da se u strelce upiše i Pantović, ali je nakon njegovog pokušaja u 86. minutu prečka bila saveznik gostiju. Sudija Simović je za šest minuta produžio drugo poluvreme.

Teodorović je u nadoknadi vremena propustio priliku da postigne pogodak iz izgledne situacije, ali je konačan rezultat postavio Sentoku nakon sjajne kontre u samom finišu utakmice.


Vojvodina 3 : 0 Radnički (N)
Voždovac 4 : 1 Radnik
Čukarički 3 : 1 Mladost (L)
Javor Matis 0 : 1 Kolubara
Partizan 1 : 1 Crvena zvezda
TSC 2 : 0 Radnički 1923
Novi Pazar 2 : 0 Spartak ŽK
Napredak 1 : 0 Mladost GAT
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 9 8 1 0 25
2 Novi Pazar 9 6 0 3 18
3 Voždovac 9 5 2 2 17
4 TSC 9 4 4 1 16
5 Vojvodina 9 4 4 1 16
6 Čukarički 9 5 1 3 16
7 Partizan 9 4 3 2 15
8 Kolubara 9 4 3 2 15
9 Spartak ŽK 9 3 4 2 13
10 Javor Matis 9 3 2 4 11
11 Radnički 1923 9 2 3 4 9
12 Radnički (N) 9 2 2 5 8
13 Mladost (L) 9 1 3 5 6
14 Napredak 9 1 2 6 5
15 Mladost GAT 9 1 1 7 4
16 Radnik 9 0 3 6 3