XS
SM
MD
LG

Dragan Radojičić: Da popravimo koncentraciju, ostalo je tu

Dragan Radojičić - foto: fkvojvodina.rs

Vojvodini nikako da krene, promenjen je trener, stil igre, obavljena gomila razgovora sa igračima i za sada još nema rezultata. Šesti poraz u nizu doveo je tim na rub plej ofa, a Evropa je sve dalje. U osvrtu na utakmicu u Kragujevcu trener Dragan Radojičić je rekao da su konstantno bili na polovini protivnika, stvorili brojne šanse, i ne pamti kada je Vojvodina imala posed lopte 75 odsto u prvom poluvremenu, ali, nažalost, konstatuje, broje se golovi i piše krajnji rezultat. Dobra igra mora da im donese golove, navodi, tim mora da postiže po dva gola na utakmici iz igre.

- Polako dobijamo ono što želimo da ostvarimo tri bitne stvari za nas - posvećenost, motivaciju i koncentraciju igrača. Imamo posvećanost i motivaciju, ali imamo problem sa koncentracijom. To najbolje dokazuješ kada primiš pet golova iz kikseva. Moramo da ispravimo početničke greške, primili smo gol posle prekida, a uigrali barem 300 odbrambenih prekida za deset dana. Samo da popravimo koncentraciju i ostalo je tu - navodi Radojičić i dodaje da su promenili stil igre koji još ne daje rezultate i četvrtfinale kupa sa Radom dolazi u pravi čas.

- Jedva čekamo da zaigramo na Banjici. Preko potreban nam je jedan rezultat kako bi krenuli dalje. Poljuljano je samopouzdanje, puno pričamo i bar za sada nije dalo efekat. Četvrtfinale na svakom takmičenju je veoma značajno, biti među osam najboljih je veoma teško za svakog, jer u toj fazi uvek postoje određene zamke i potencijalna iznenađenja. Ne bežimo od uloge favorita i plasmana među četiri najbolje ekipe. Uvažavamo Rad i uveren sam da ne zaslužuju mesto gde se trenutno nalaze. Poseduju kvalitet i u njihovim redovima nastupa devetorica superligaških igrača. Promenili su trenera i vidi se izvestan pomak u pristupu igri. Tradicija nije na našoj strani na Banjici, toga želim da budu svesni moji igrači. Ne pomišljamo da olako shvatimo rivala i zaigraćemo u punom sastavu. Imam poverenje u momke, nisu zaboravili da igraju, pad koncentracuje koštao nas je šest izgubljenih utakmica, i čekamo prvi rezultat našeg rada - bio je iskreno i uvek rečit poznati stručnjak.

U redovima Novosađana oseća se odlazak kapitena Čovića, ključnog igrača u kreaciji igre. Trener Radojičić može da računa na oporavljenog Vukadinovića, i čeka se Busnić, bivši igrač Rada. Van stroja i dalje su Bjeković i golmana Simić.