XS
SM
MD
LG

Lazetić: Mi uvek idemo na pobedu pa će tako biti i na ovoj utakmici

Žarka Lazetića, foto: Ivica Milošević

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole 6. aprila od 18.30h gostuje ekipi Crvene zvezde u Beogradu u utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, sa namerom da odlučnošću, hrabrošću i odgovornošću pokušaju da se suprotstave favoritu.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić se osvrnuo na prethodni meč koji je TSC u subotu odigrao protiv ekipe Partizana. - "Po meni, mi smo protiv Partizana trenerski odigrali jednu od najboljih utakmica u ovoj polusezoni. Sveli smo protivnika na mali broj šuteva na gol, kao i na mali broj šansi. Bili smo dobri u posedu lopte, imali smo skoro 98 tačnih pasova. Ipak, fudbal se igra zbog rezultata, tako da od dobre igre nismo imali nikakav benefit, osim određene satisfakcije i što smo videli koliko su ekipe koje se bore za šampionsku titulu ozbiljne. Utakmice protiv kvalitetnih klubova, kao što su Partizan ili Zvezda, nam daju uvid u to na čemu treba da radimo i šta treba da popravimo", rekao je Lazetić.

Lazetić je naglasio da je za sve u klubu ovo važna utakmica, da neće biti lako, ali da ne postoji dilema oko toga da li su njegovi igrači spremni. - "Ne igra se svaki dan protiv Zvezde ili Partizana. Pred nama je eliminaciona, Kup utakmica, i svi ćemo dati maksimum u pokušaju da dođemo do povoljnog rezultata. Ja izuzetno poštujem Crvenu zvezdu, u odličnoj su formi ovog proleća. U Nišu su pokazali da mogu i u egal utakmici da postignu po 5 golova, što su u ovoj polusezoni već dva puta i uradili. Činjenica je da na Marakani u pet utakmica nisu primili ni jedan gol jasno je da imaju ekstremni kvalitet i da su dobro vođeni", kazao je Lazetić.

Lazetić je dodao da je svestan da će se Zvezda sigurno dosta pitati, ali da od svojih igrača očekuje da pokažu odlučnost, hrabrost i odgovornost. - "Naravno, mi želimo da vidimo koliki su nam dometi i verujem da, ako budemo dovoljno odlučni na utakmici, nećemo izgubiti, ili bar ne ubedljivo. Mi uvek idemo na pobedu pa će tako biti i na ovom meču. Pokušaćemo da se nadmećemo sa Zvezdom tako da nam posle utakmice ne ostane ni delić sumnje da smo mogli da učinimo nešto više", zaključio je Lazetić.

Vezni igrač Bertalan Bočkai takođe je podsetio da su u klubu, bez obzira na rezultat, zadovoljni utakmicom protiv Partizana. - "Iako smo izgubili rezultatom 2:0 atmosfera u timu je i dalje dobra, mislim da nema mesta nezadovoljstvu. Imali smo dosta gol šansi, i što je bitno izvukli smo zaključak da treba da budemo precizniji kod ključnih pasova kako bi realizovali golove. Idemo dalje, niko ne sedi u svlačionici spuštene glave jer imamo priliku da ispravimo greške. Pokazaćemo na terenu da znamo da igramo fudbal i da možemo pobediti čak i Crvenu zvezdu", rekao je Bočkai.

Meč četvrtfinala kupa Crvena zvezda - TSC igraće se 06. aprila od 18.30h na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.

Posle 29 kola u Superligi Srbije, TSC je 6. na tabeli sa 38 bodova, dok je Crvena zvezda prvoplasirana sa 78 bodova, koliko ima i Partizan.