XS
SM
MD
LG

IHL 1/2 finala: Zvezda stala u polufinalu

Detalj sa meča - foto: czbg.net

Hokejaši Crvene zvezde nisu uspeli da izbore majstoricu. Oni su u 4. meču polufinalne serije IHL-a izgubili u Beogradu od ekipe ljubljanske Slavije koja se trenutno pokazala kao spremnija ekipa od naših oklopnika. 

Katastrofalno je Zvezda ušla u ovaj meč. Već do 14. minuta ekipa Slavije je vodila sa 0:3, a strelci su bili Primar, Skerlep i Sitar. Pri tom rezultatu “so na ranu” je bila situacija 5 na 3 za crveno bele koju naši oklopnici nisu uspeli da realizuju i smanje rezultat, pa se na prvu pauzu otišlo sa tri gola prednosti gostiju.

Crveno-beli su napokon, ali tek u 33. minuti, uspeli da pronađu put do mreže gostiju. Strelac za 1:3 bio je Leštarić. Napadali su naši hokejaši u pokušaku da se potpuno vrate u meč, ali su na minut i po do kraja druge trećine primili još jedan gol, a strelac za 1:4 bio je Humar.

Poslednji period Zvezda je započela golom Dragovića za 2:4 u 48. minuti susreta. Nastavili su posle toga crveno-beli sa napadima, pretili su, ali pak jednostavno nije mogao da prođe u gostujuću mrežu. U pslednje dve minute trener Crvene zvezde, Nikola Bera, povukao je sa leda golmana Rankovića, ali ni sa šest igrača na ledu crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak. 

Na samom kraju oni navijači koji su verno pratili Crvenu zvezdu ove sezone velikim aplauzom nagradili su naše hokejaše za veliku i bespoštednu borbu. Crvenoj zvezdi sada preostaje da se sa ekipom Vojvodine bori za svoju desetu titulu u Državnom prvenstvu Srbije.

SKHL Crvena zvezda – HK Slavija 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)

Crvena zvezda: Ranković, Bodiš, Anić, Dragović 1 (1 as), Gvozdenović, Ivanović, Janković, Jovanović, Kravljanac, Leštarić 1 (1 as), Milošević, Mitrović, Mladenović, Novaković, Podunavac (1 as), Sabadoš, Španjević, Cvik. Trener: Nikola Bera.

Slavija: Lajevac, Pavlič, Beričič, Bernard, Čampa (1 as), Černe, Glavonjić, Gorše (1 as), Humar 1, Kompolšek (1 as), Lapornik, Primar 1 (1 as), Pušenjak (1 as), Sitar 1, Skerlep 1, Škof, Truden. Trener: Mitja Zrnc.

Izvor: czbg.net