XS
SM
MD
LG

Derbi na Ubu završen bez pobednika

Detalj sa utakmice - foto: Dejan Dimitrijević

Poslednja utakmica prvog dela prvenstva Regionalne futsal lige grupe ˝B˝, odigrana je u prelepoj atmosferi hale na Ubu pred oko 150 gledalaca, a kompletnom spektaklu su doprineli raspoloženi igrači dva vodeća tima. Uvodne minute meča gosti počinju sa idejom da visokim presingom iznenade domaćina i ne dozvole razvoj igre koji bi ih ugrozio. S obzirom da je u njihovom sastavu bilo par novih igrača, takva taktika nije u velikoj meri urodila plodom, već je zbog relativne neuigranosti dovela do niza grešaka, kako u netačnom pasu tako i u određenim kretnjama. Na sreću po goste ni Kareli nije uspostavio neku svoju igru, te se u prvih desetak minuta sve svelo na rovovsku borbu.

Nakon time-outa gosti prepuštaju Ubljanima prividnu inicijativu, a iz nekoliko kontri ugrožavaju njihovog golmana, međutim bez kvalitetne završnice. Za promašaje bivaju kažnjeni u 14. minutu preko brzonogog Panića. To nije poremetilo Aranđelovčane i u prvom narednom napadu Saša Jovanović rezantnim udarcem sa 9 metara pogađa rašlje i vraća rezultatski egal.

Posle izjednačenja gosti podižu tempo i preuzimaju inicijativu, ali ponovo nekoliko dobrih situacija ne pretvaraju u gol. Domaći uzvraćaju iz dve brze tranzicije i preko Panića u 16. i Ječmenice u 18. minutu postižu dva skoro identična pogotka za 3:1. Da su gosti mentalno jaki pokazuje i to što su odmah po primljenom trećem golu uspeli da uzvrate preko agilnog Terzića i smanje rezultat na gol zaostatka. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je pred kraj poluvremena dosuđen kazneni udarac sa 10 metara za Kareli, koji Lukić ne koristi šutiravši preko gola golmana Pajovića.

Drugi deo meča nastavljen je agresivnom igrom obe ekipe gde domaćin iskazuje želju da osigura pobedu, a gosti da izjednače i meč ponovo uvedu u neizvesnost. Po ko zna koji put staro pravilo da se promašaji osvete osetili su ovoga puta domaćini. Naime posle nekoliko dobrih napada kada iz dobrih situacija pogađaju okvir gola u čak tri navrata, Aranđelovčani uzvraćaju golom Terzića u 33. minutu i stižu do izjednačenja.

I, kada je mirisalo da može doći do rezultatskog preokreta dosuđen je kazneni udarac za Kareli, jer je nakon šuta Pavića lopta pogodila u ruku jednog igrača gostiju u kaznenom prostoru. Siguran sa 6 metara bio je Vladimir Blagojavić, igrao se 36. minut. Gosti nemaju šta da čekaju bacaju sve karte na napad i kreću da igraju sa golmanom-igračem. Na početku 39. minuta nastaje drama, usledilo je par brzih dodavanja oko zone domaćina, a lukavi Lalović na izneneđenje svih u hali iz mrtvog ugla postiže pogodak za 4:4 i veliku i zasluženu radost gostiju iz Aranđelovca.

Vrhunac uzbuđenja desio se na 5 sekundi pre kraja. Domaći igrač izvodi aut do svog golmana koji loše prima loptu i sudara se sa gostujućim igračem, a u istom trenutku se čuje sirena koja oglašava kraj meča. Nakon konsultacija sa zapisničkim stolom, danas slabi sudijski par se odlučuje da svira gostima prekršaj, koji je zbog nagomilavanja značio da Ubljani imaju šansu da iz kaznenog udarca sa 10 metara dođu do pobede. Odgovornost preuzima Blagojević, ali njegov snažan prizeman udarac golman Pajović brani i izrasta u centralnu figuru susreta.

Kada se na kraju sumira ceo tok meča podela bodova je i najrealniji ishod. Kareli je osvojio jesenje lovorike sa dva boda prednosti ispred Aranđelovčana, a nastavak prolećnog dela prvenstva je rezervisan za početak februara.

KARELI - ARANĐELOVAC 4:4 (3:2)

SALA: SH Ub. GLEDALACA: 150. SUDIJE: Stojanović Vladimir i Poznanović Aleksandar. STRELCI: Panić 14. i 16, Ječmenica 18. i V.Blagojević 36.min (6 m) (Kareli), S.Jovanović 15, Terzić 18. i 33. i Lalović 39.min (Aranđelovac). ŽUTI KARTON: Terzić (Aranđelovac).

KARELI: Ćurguz, Panić, Živković, Lukić, Pavić - rezerve: Mijatović, Ivković, B.Blagojević, Marić, Ječmenica, V.Blagojević, Bradonjić.

ARANĐELOVAC: Mastilović, Terzić, N.Jovanović, Savić, Lalović - rezerve: Pajović, Prekić, S.Jovanović, Starčević, Dobričić.


Karađorđe 2015 6 : 3 Euro-lider
Flash 6 : 6 Zenon
Karanovac 3 : 4 Bezbednost 192
Kareli 4 : 4 Aranđelovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kareli 8 5 3 0 18
2 Aranđelovac 8 5 1 2 16
3 Braća Nedić 8 5 0 3 15
4 Bezbednost 192 8 4 2 2 14
5 Euro-lider 8 4 1 3 13
6 Karađorđe 2015 8 3 2 3 11
7 Zenon 8 2 2 4 8
8 Flash 8 1 1 6 4
9 Karanovac 8 1 0 7 3