XS
SM
MD
LG

Aranđelovčani pregrmeli i Raču

Detalj sa utakmice - foto: D.Dimitrijević

Odloženi meč 15. kola odigran je u izvanrednoj atmosferi pred šesdesetak navijača obe ekipe, koji su dali inspiraciju igračima da pruže odličnu predstavu. Početak utakmice jasno je pokazao motivaciju domaćina da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone, ali su Aranđelovčani to očekivali pa su čvrstim i aktivnim blokom osujetili njihove atake.

Iz brze kontre preko iskusnog Kaličanina gosti dolaze u vođstvo već u 3. minutu. To je potpuno ošamutilo domaćina, pa dva minuta kasnije raspoloženi Kaličanin postiže i drugi gol za njih. Domaći pokušavaju na sve načine da ugroze goste što im u sportskom smislu ne uspeva, igraju malo oštrije i dižu tenziju. Nakon dva udarca sa distance koje iskusni golman gostiju Mastilović rutinski brani, Aranđelovčani propuštaju još dve velike šanse, po istoj matrici, iz brzih kontri. Jednu ipak realizuje borbeni Prekić u 13. minutu i povećava prednost na 3:0. U nastavku Aranđelovac spušta ritam, a brzonogi igrač gostiju Stefanović rutinski rešava jednu situaciju u 19. minutu za četvrti gol. Samo što su krenuli sa centra domaći igrač Grbić, nakon solo akcije, šalje bombu u rašlje Aranđelovčana i tim golom je okončano odlično prvo poluvreme.

U drugo poluvreme gostujući igrači ulaze opuštenije, nasuprot momcima iz Rače koji kreću na sve ili ništa. Domaći neprestano atakuju, a nakon lepog prodora Janjića i asistencije za drugi gol Grbića u 24. minutu smanjuju zaostatak na dva razlike. Tek tada se rasplamsala borba na obe strane terena u kojoj gosti ponovo ne koriste dve prilike iz kojih se mora postići gol. Kako to biva, nakon propuštenih šansi, kazna stiže gostujuću ekipu u vidu pogotka koji postiže Radović u 36. minutu i smanjuje na gol zaostatka.

Da napomenemo da pre toga gosti nisu iskoristi situaciju protiv tri igrača Račana u polju, nakon zasluženog isključenja Milovanovića u 34. minutu. Posle trećeg primljenog pogotka gostima sekunde traju kao večnost, ali na sreću i domaćima ponestaje daha, pa se ništa ne dešava do poslednja dva minuta meča. Borbeni Aranđelovčanin Stefanović u 39. minutu oduzima loptu i postiže pogodak za olakšanje njegovih saigrača i radost gostujućih navijača. Međutim napadač Karađorđa Životić se potrudio da neizvesnost potraje do samog kraja, jer četrdesetak sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka smanjuje na 4:5. To je ujedno bio konačan rezultat, jer su gosti do isteka vremena sačuvali loptu u svojim nogama i na kraju zasluženo trijumfovali protiv odličnog protivnika.

KARAĐORĐE - ARANĐELOVAC 4:5 (1:4)

SALA: OŠ Karađorđe. GLEDALACA: 60. SUDIJE: Dinić Bratislav i Savić Bojan. STRELCI: Grbić 20. i 24, Radović 36. i Životić  40.min (Karađorđe), Kaličanin 3. i 5, Prekić 13. i Stefanović 19. i 39.min (Aranđelovac). ŽUTI KARTONI: Radović (Karađorđe), Stefanović (Aranđelovac). CRVENI KARTON: Milovanović 34.min (Karađorđe).
KARAĐORĐE: Nikolić, Glišić, Marić, Milovanović, Grbić - rezerve: Burgić, Radović, Petrović, Janjić, Životić, Ćoralić,, Krakić.
ARANĐELOVAC: Mastilović, Marjanović, Tešić, Stefanović, Kaličanin - rezerve: Pajović, Prekić, Pavlović, Jovanović, Starčević, Dobričić.


Flash 1 : 2 Kareli
Karađorđe 2015 4 : 5 Aranđelovac
Braća Nedić 8 : 0 Bezbednost 192
Euro-lider 7 : 4 Zenon
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kareli 14 9 4 1 31
2 Euro-lider 14 9 1 4 28
3 Aranđelovac 13 9 1 3 28
4 Braća Nedić 14 9 0 5 27
5 Karađorđe 2015 13 6 2 5 20
6 Bezbednost 192 13 4 3 6 15
7 Zenon 13 4 2 7 14
8 Flash 13 2 1 10 7
9 Karanovac 13 1 0 12 3