XS
SM
MD
LG

Radnički dočekuje Trayal na Bojači

Foto: N.Nikolić

Fudbalska poslastica za kraj jesenjeg dela sezone! Radnički dočekuje lidera na tabeli, još jednog bivšeg prvoligaša u nedeljnom derbiju koji će spustiti zavesu na ovogodišnji deo prvenstva. Utakmica od koje obe ekipe puno očekuju, Radnički da se maksimalno približi vodećim ekipama, a Trayal ima želju da polusezonu završi kao jesenji prvak i to bez poraza.

Postavili smo nekoliko pitanja predsedniku FK Radnički Svilajnac Draganu Vićentijeviću koji je na tom mestu od 2019. godine.

Dragan Vićentijević predsednik FK Radnički Svilajnac - foto: N.Nikolić

Poslednje kolo jesenjeg prvenstva, vreme je da se sumiraju utisci o proteklom delu sezone?

"Stigli smo do poslednjeg kola, s obzirom kroz kakve smo probleme prolazili u predhodnom periodu, a to se odnosi na 6-7 povređenih igrača, 3 odlaska u inostranstvo i to ovogodišnja pojačanja, klub je prezadovoljan dosadašnjim učinkom i osvojenim bodovima. Malo nam je falilo da osvojimo i još nekoliko bodova više.

Šta nas po Vama očekuje u predstojećem derbiju, malo je falilo da ova utakmica odlučuje o jesenjem prvaku?  

"Pred nama je i derbi sa ekipom Trayala, jedinom neporaženom ekipom u dosadašnjem delu prvenstva, i ekipom koja je i najviše pokazala dosad, vodjena od strane gospodina Gošića, iskusnog stručnjaka, koga izuzetno cenim.

Malo je falilo da ova utakmica odlučuje o jesenjem prvaku, ali ćemo se svakako potruditi da bodovi ostanu u Svilajncu i pokušamo da nanesemo prvi poraz ekipi Trajala.

Atmosfera u našoj ekipi je fenomenalna, za sve ove dosadašnje rezultate kao i za atmosferu u klubu, isključivu zaslugu ima šef stručnog staba Vladan Petrović, sa svojim timom. on do sada radi izvrstan posao kako na treninzima - utakmicama tako i u psihološkom spremanju ekipe, verovatno i najmladje u ligi.

Atmosfera o klubu van terena? Osvrt na organizaciju poslovanja i planovi. 

U narednom periodu nam sledi zaslužena pauza. Planiramo da popunimo igrački sastav sa 3-4 pojačanja , i nastavak borbe za sto bolji plasman na kraju prvenstva. Tokom zime nas čekaju i pripreme za renoviranje stadiona i infrastrukture.

Trener Vladan Petrović je dao pečat jesenjem delu prvenstva

„Moram da se osvrnem na prethodna 14 kola i da se iskreno zahvalim svim igračima, navijačima predsedniku kluba Draganu Vićentijeviću-Vići i njegovim saradnicima sa kojima vodi klub i mojim saradnicima Đorđu Hadži Vučkoviću, Vladanu Radači i Špiri Prvuloviću - ljudima iz strucnog štaba. FK Radnički je letos ostao bez gotovo kompletnog tima i napravljen je jedan novi sastav, znatno mlađi. Momci su bili fenomenalni, možda i brže nego što sam ocekivao, počeli su da usvajaju i da primenjuju ono što smo postavljali ispred njih i sasvim zasluženo se nalazimo na ovom mestu.

O protivniku ...

Trayal je jako, jako dobra ekipa, veoma iskusna, sastavljena od veoma dobrih igrača, internacionalaca, predvodjena kapitenom Gašićem koji je pravi predvodnik ekipe na terenu. Terzić, Punoševac, Aleksić, Pavlović, Petrović, Milisavljević, Matejević, Golubović su sigurno igrači koji mogu da igraju u mnogim prvoligaškim i superligaškim klubovima. Žare Vidojević, igračka legenda Krusevca je jako dobar i predan trener i uz odlično organizovau upravu na čelu sa veoma ambicioznim predsednikom Vladom Gasićem, sigurno je da je Trayal glavni kandidat za povratak u prvoligaško društvo. Zato i u nedelju, blagu ulogu favorita prepustamo gostima. Mi ulazimo u meč potpuno rasterećeni, a s‘ obzirom da od prvog dana moje momke treniram sa filozofijom napadačkog stila igre i da smo u svaku utakmicu ulazili tako, uz dužno poštovanje i uvažavanje gostiju, ne vidim razlog da bi u ovaj susret nešto menjali.

Poželeo bih da svi akteri ovog derbija, budu na najvišem nivou, da pobedi bolji i da publika na Bojači uziva“ - zaključio je trener Petrović.


Meševo 3 : 2 Timočanin
Rembas 2 : 1 Jedinstvo (P)
GFK Jagodina 2 : 0 OFK Brzi Brod
GFK Dubočica 2 : 1 Sloga (L)
Budućnost (P) 4 : 2 Radnički (P)
Pčinja 2 : 0 Hajduk Veljko
Trayal 2 : 1 Radnički (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 28 20 8 0 68
2 Budućnost (P) 28 16 6 6 54
3 Radnički (S) 28 14 6 8 48
4 Radnički (P) 28 14 5 9 47
5 GFK Jagodina 28 12 7 9 43
6 GFK Dubočica 28 11 9 8 42
7 Timočanin 28 12 5 11 41
8 Vlasina 28 12 4 12 40
9 Pčinja 28 11 6 11 39
10 Jedinstvo (P) 28 8 10 10 34
11 Meševo 28 10 4 14 34
12 OFK Brzi Brod 28 9 5 14 32
13 Hajduk Veljko 28 9 4 15 31
14 Rembas 28 7 6 15 27
15 Sloga (L) 28 1 3 24 6