XS
SM
MD
LG

Zvezdin prvi poraz u neizvesnom meču

Detalj sa meča - foto: czbg.net

Solidno popunjena Ledena hala Pionir bila je danas poprište novog IHL meča. Ekipa Crvene zvezde dočekala je goste iz Siska sa željom da nastavi pobednički niz. Ipak, do toga nije došlo jer su žilavi gosti uz dosta sreće odneli pobedu i tako naneli prvi poraz četi Nikole Bere.

Prvih 20 minuta donelo nam je dosta uzbuđenja. Crvena zvezda je u odnosu na neke prethodne mečeve dosta bolje igrala u ovom periodu, ali je rezultat na kraju ipak bio negativan po crveno-bele. Naime, već u 2. minutu Tomisla Ličina je doveo goste u vođstvo od 0:1. Ipak, Zvezdini oklopnici su već u 7. minutu preko Lazara Leštarića (asistencija Dragović–Sabadoš) izjednačili na 1:1. I kada se očekivalo da crveno-beli preokrenu u potpunosti rezultat, u trenucima kada je odnos na ledu bio 5 na 4 za Zvezdu, sevnula je kontra gostiju i Luka Jarčov donosi prednost Sisku od 1:2.

Zvezda je u drugi period ušla sa namerom da što pre dođe do izjednačenja. Napadali su puleni Nikole Bere na gol Siska, ali su gosti imali dve izuzetno opasne kontre koje ipak nisu uspeli da iskoriste. I onda opet u trenutku kada su imali igrača više i kada se očekivalo da crveno-beli smeste pak u mrežu gostiju, sevnula je kontra i Luka Jarčov donosi vođstvo gostima od 1:3. Opsedali su ceveno-beli oklopnici gol gostiju, ali pločica jednostavno nije htela u gol. Ipak, upornost se isplatila u 38. minutu kada je Uglješa Novaković (asistencija Jovanović) smanjio na 2:3. 

U poslednjem periodu Zvezda je uraganski napadala na gol gostiju i to se isplatilo u 45. minutu kada je kapiten Robert Sabadoš, na asistenciju Leštarića, pogodio za 3:3. U 52. minutu bilo je 4:3 za crveno-bele, ali sudije nakon konsultacija poništavaju čist pogodak i dosuđuju isključenje Dušanu Jankoviću, pa tako na semaforu ostaje rezultat 3:3. I umesto da pak za kraj bude u mreži gostiju, ekipa Siska iz jedne gužve pred Zvezdinim golom uspeva da ugura pak u mrežu na četiri minute do kraja za 3:4. Strelac je bio Dobrić. Do kraja crveno-beli nisu uspeli da urade ništa, pa je tako gostujuća ekipa otišla kući sa celim plenom.

SKHL Crvena zvezda - KHL Sisak 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Crvena zvezda: Bodiš, Ranković, Dragović (1), Janković, Jeremić, Jovanović (1), Kravljanac, Leštarić 1 (1), Marković, Milošević, Mladenović, Novaković 1, Podunavac, Sabadoš 1 (1), Španjević, Stojanović, Vdović, Cvik.

Sisak: Anderson, Orešković, Baždar, Čanić (1), Dejanović, Dobrić 1 (2), Domitrović, Hikman, Jarčov 2, Komljenović, Kralj, Krikšić, Ličina 1, Puzić, Rožanković, Salitaj (1), Stančić, Vilk.

Izvor: czbg.net


Medveščak Mladi 1 : 6 Zagreb
Vojvodina 5 : 0 Mladost
Crvena zvezda 3 : 4 Sisak
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 4 3 0 0 1 9
2 Sisak 4 3 0 0 1 9
3 Vojvodina 4 2 0 0 2 6
4 Mladost 4 2 0 0 2 6
5 Zagreb 4 1 0 0 3 3
6 Medveščak Mladi 4 1 0 0 3 3