XS
SM
MD
LG

Novi poraz Zvezde od Siska

Foto: czbg.net

Hokejaši Crvene zvezde doživeli su drugi poraz od ekipe Siska. nakon što su prošle nedelje poraženi u Beogradu (3:4), ovoga puta su poraz doživeli u Sisku. Domaćini su u jednom izjednačenom meču bili bolji i pokazali da će biti tvrd orah za ekipu Nikole Bere koja ovu sezonu igra dosta podmlađena i bez nekoliko igrača iz prošle sezone.

KHL Sisak – SKHL Crvena zvezda 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

U prvoj trećini smo, i pored rezultata 0:0, gledali odličan hokej. I Crvena zvezda i Sisak su pokazali da će, barem za sada, ove dve ekipe biti konkurenti za prvo mesto južne skupine IHL-a. Ipak, što se tiče crveno-belih, osnovna mana je bila nekorištenje prilika sa igračem više, a imali su ih dve. Najbolju priliku za Zvezdu propustio je u 10. minutu Lazar Leštarić, dok je ekipa Siska imala nekoliko izglednih prilika pred golom Arsenija Rankovića. Ipak, mreže su mirovale u tih prvih 20 minuta.

Drugi period bio je apsolutno isti kao prvi, s tim da je domaćin iskoristio jednu svoju priliku, dok sa druge strane Zvezdini oklopnici nisu nikako uspeli da smeste pločicu u gol domaćina. Jedini pogodak postigao je Mateo Lončar u 27. minutu. Do kraja ovog period bilo je obostranih prilika, ali mreže se nisu zatresle.

Poslednji period je pružio takođe dobar hokej, ali rezultatski nepovoljan po crveno-bele. iako su napadali, pokušavali, Zvezdini hokejaši nikako nisu mogli do gola. Sisak je to iskoristio u 44. minutu i preko Patrika Dobrića poveo sa 2:0. Zvezda se trgla i u istom minutu preko svog najboljeg pojedinca na večerašnjem meču, Lazara Leštarića (asis. Dragović), smanjila na 2:1. Napadali su crveno-beli do kraja, ali bezuspešno. U poslednjih minut i po su povukli i golmana Rankovića sa gola, u pokušaju da sa šest igrača u polju dođu do izjednačenja, ali su domaćini to iskoristili i preko Patrika Dobrića postigli konačnih 3:1.

Crveno-beli sutra igraju novi meč i to u Zagrebu protiv istoimene ekipe.

Sisak: Anderson, Orešković, Baždar, Dejanović, Dobrić 2, Domitrović (as. 1), Hikman, Jarčov (as. 1), Komljenović, Krikšić, Ličina, Lončar 1, Puzić (as. 2), Rončević, Rožanković, Selitaj, Stančić, Vilk (as. 1). Trener: Siniša Pelikan.

Crvena zvezda: Bodiš, Ranković, Dragović (as. 1), Janković, Jeremić, Jovanović, Kravnjanac, Leštarić 1, Marković, Mladenović, Novaković, Podunavac, Sabadoš, Španjević, Stojanović, Cvik. Trener: Nikola Bera.


Zagreb 7 : 6 Medveščak Mladi
Mladost 2 : 3 Vojvodina
Sisak 3 : 1 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Sisak 9 7 1 0 1 23
2 Crvena zvezda 9 5 0 0 4 15
3 Mladost 9 5 0 0 4 15
4 Zagreb 9 3 0 1 5 10
5 Vojvodina 9 3 0 0 6 9
6 Medveščak Mladi 9 3 0 0 6 9