XS
SM
MD
LG

ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac 3:1

U derbiju 3. kola fudbalerke Spartaka su pokazale da će i ove godine konkurisati na najvišu poziciju na tabeli, a sa druge strane gošće iz Niša su bile samo bleda kopija tima koji je godinama unazad slovio kao najbolja ženska ekipa Srbije.

Od prvog sudijskog zvižduka kod gošći se osetila velika napetost i nervoza, ali se videla i njihova nemoć da se ozbiljnije suprotstave razigranim subotičankama. Istine radi, Mašinac je sve Spartakove špic igračice pokrio sa po dva "flastera" i tako sjajno napravio svoju "mažino liniju", ali je iz takve taktike bilo očigledno da Mašinac ima samo jedan cilj - da primi što manje golova.

Sa druge strane, takođe očigledno, na igračice Mašinca je izvršen ogroman pritisak, sa nametnutim imperativom pobede, a pobedu koja je zasnovana samo na brzini tri napadačice, usamljene u svojim hitrim naporima, nije bilo moguće ostvariti.

Utakmica je zapravo bila sudar dve koncepcije igre - igre modernog fudbala kakvu upražnjavaju subotičanke - dati gol više, nasuprot koncepciji - primiti gol manje, u kojoj Perica Krstić, šef stručnog štaba Mašinca, nikako da shvati da je ovo početak treće neuspešne sezona za Mašinac i da je došlo vreme da se klub prepusti mlađem i školovanijem kadru.

U taktici "primiti gol manje" igračice Mašinca nisu prezale od nesportskih poteza i nedozvoljenih startova, pa je glavni sudija, Danijela Marković, morala igračicama Mašinca podeliti čak 8 žutih kartona, nasuprot jednom koji je dodeljen Spartaku.

Prvi gol za Spartak u 30-om minutu postigla je Jelena Čanković, omladinska reprezentativka, koja je veštim driblingom razgrnula "mažino liniju", stvorila povoljnu priliku i sa 25 metara sjajno polulobom ubacila loptu u mrežu. Na sledeći gol se čekalo do 72 minuta. Izjednačujući gol postigla je Ivana Kostić koja je vešto iskoristila grešku i nesmotrenost Spartakove odbrane i loptu sa velike udaljenosti, takođe polulobom, ubacila u Spartakovu mrežu. Radost nišlijki je bila kratkog veka. Samo dva minuta kasnije tamnoputa Adrienne Iven Mihamle je oborena u kaznenom prostoru, a egzekutor sa bele tačke je bila Jelena Čanković i rezultat je povećan na 2:1 za Spartak. Konačnih 3:1 postavila je Adrienne Iven Mihamle koja je na dobro nabačenu loptu sa desne strane visoko skočila i u skoku je precizno glavom sprovela u mrežu.

Sve u svemu, utakmica je bila dinamična i uzbudljiva, upravo takva kakva dolikuje derbiju. Nakon ove utakmice Mašinac je skliznuo na četvrtu poziciju dok se Spartak sa utakmicom manje popeo na treću. Odlučujuća borba za čelnu poziciju vodiće se između kruševačkog Napretka, subotičkog Spartaka i LASK Crvene Zvezde iz Lazarevca.


Šabac 0 : 6 LASK Crvena zvezda
Jagodina 0 : 5 Napredak
Sloga 0 : 8 Novi Bečej
Požarevac 6 : 0 Nives
Spartak 3 : 1 Mašinac PZP
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 3 3 0 0 9
2 LASK Crvena zvezda 3 2 0 1 6
3 Spartak 2 2 0 0 6
4 Mašinac PZP 3 2 0 1 6
5 Jagodina 3 1 1 1 4
6 Nives 3 1 1 1 4
7 Novi Bečej 3 1 0 2 3
8 Požarevac 2 1 0 1 3
9 Šabac 3 1 0 2 3
10 Sloga 3 0 0 3 0
11 Lemind Lavice 2 0 0 2 0