XS
SM
MD
LG

Mašinac završio sezonu, raspustio igračice pa ga FSS vratio da igra baraž!

Ekipa otišla na odmor pa se hitno vratila; foto: ŽFK Mašinac

Telefonskim pozivom u utorak uveče predstavnicima Ženskog fubalskog kluba Mašinac iz Niša javljeno je da će u nedelju, 11. juna i četiri dana kasnije igrati baraž za opstanak u Superligi, iako su pre 9 dana kroz plej-aut osigurali opstanak u najjačem takmičenju. Nakon sastanaka sa gradonačelnicom Niša, ali i svim strukturama kluba, kaže predsednik niškog kluba Perica Krstić, odlučeno je da igraju baraž, ali i da traže hitan sastanak klubova Super i Prve lige kako bi se isključio subotički Spartak DOO.

Završili sezonu, raspustili tim i posle nekoliko dana im stigla odluka Komisije za žalbe, nakon prijava subotičkog Spartaka DOO, druge ekipe aktuelnog šampiona, da moraju da igraju baraž za opstanak. Ovo je ukratko priča trofejnog niškog kluba, nekada višestrukog osvajača prvaka države i Kupa.

Ne. Zaista to nije moguće. Prvenstvo u Superligi za žene je završeno, naša ekipa je regularno izborila opstanak, a ono sada žalbe Spartaka i onog drugog Spartaka, pa čuveni i nezamenjivi Marjan Rnić i Komisija za žalbe proglašava prvenstvo neregularnim! Kako drugačije protumačiti odluku. Nije kažnjena Crvena zvezda, koja je navodno napravila prekršaj, već mi! Zašto? - pitaju se u niškom klubu.

Komisija žalbe Spartaka DOO, na utakmice sa Crvenom zvezdom koje su igrane u 3. i 10. kolu i to tokom prošle godine, kada su crveno-bele slavile sa 3:0 i 4:0. Te utakmice su sada registrovane rezultatom 3:0 za Subotičanke pa Spartak DOO ima 6 bodova više i preskočio je Mašinac na tabeli plej-auta.

Hoće li neko odgovarati, hoće li konačno FSS da stane na put ovim ludorijama. Pitamo se mi, koji smo podizali i afirmisali ženski fudbal, šta su nam doneli ovi novi? Neregularnost i licemerstvo. Tražili smo od klubova Super i Prve lige hitan sastanak na kome ćemo tražiti da se izbaci Spartak DOO - rekao je Perica Krstić.

Uprava kluba je održala sastanak sa fudbalerkama i stručnim štabom i jednoglasno je odlučeno da se baraž igra, kaže Perica Krstić, predsednik Mašinca.

Mašinac želi da na sportskom polju rešava probleme, ma koliko oni bili nečasni i nekorektni - kažu u klubu.

Na sajtu Fudbalskog saveza piše da će se utakmice baraža između Mašinca i Kolubare igrati 11. juna od 19 sati u Lazarevcu i 18. juna u Nišu. Iz Mašinca su tražili da revanš bude 15. juna od 17 sati.

U međuvremenu delegacija Mašinca bila je na prijemu u Gradskoj kući gde je, kažu, dobila podršku.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski imala je priliku da se upozna sa aktuelnim problemima kluba, pruživši podršku rukovodstvu u odluci - kažu u niškom klubu.

Mašinac je prvobitno završio plej-aut kao drugi i tako izbegao baraž, ali ipak sudbina se izmenila. Da li će niški klub ostati u navišem rangu, zavisi od situacije na terenu.


Spartak DOO 3 : 1 ŽFU Zvezda B 2018
Vojvodina 0 : 1 Mašinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 20 8 4 8 28
2 Mašinac 20 7 3 10 24
3 Spartak DOO 20 6 4 10 22
4 ŽFU Zvezda B 2018 20 1 2 17 5