XS
SM
MD
LG

Pobeda Jedinstva i poraz Mladosti

Šandor Mihalec je postavio konačan rezultat u Bačkom Petrovom Selu - foto: V. Jankov

Minulo kolo Međuopštinske fudbalske lige donelo je radost Jedinstvu iz Bačkog Petrovog Sela, koje je kod kuća savladalo Tomislavce sa 3:1 (2:1), a poraz (1:4) Mladosti u Radićeviću od srbobranske ekipe Mladost Radost. Preostala utakmica u Staroj Moravici između Slobode i Slavije iz Novog Orahova završena je bez golova, a Pobeda je bila slobodna. I dalje su Srbobranci i Petrovoselci na čelu tabele sa po 33 boda, ali ovi drugi imaju dve utakmice manje. „Mladostaši“ su, i pored poraza, treći sa 29 bodova i dve utakmice manje.

- Rival je stigao samo sa 11 igrača, a mi smo u nastavku pružili mogućnost igranja petorici igrača, od kojih je iskusni Šandor Mihalec postigao gol u 60. minutu i postavio konačan rezultat. Pre njega, golove su postigli Boris Drašković u 18. iMarko Jovičić u 23. minutuza naše vođstvood 2:0, da bi Ljubomir Nedić u 36. minuti postigao jedino gol za goste. Inače, utakmica je protekla u izuzetno korektnom odnosu igrača obe ekipe, pa sudija nije pokazao nijedan žuti karton, rekao nam je predsednik Jedinstva Tibor Ereg.

Na drugoj strani bečejske opštine, u Radičeviću, ukomšijskom derbiju slavili su Srbobranci.

- Po mom mišljenju Mladost Radost je najbolja ekipa u našem rangu takmičenja i nije iznenađenje što smo izgubili. Imaju mladu ekipu, fizički besprekorno pripremljenu, tehnički i taktički su obučeni, pa su već uprvom poluvremenu iskoristili naše greške i poveli sa 3:0. U nastavku smo zaigrali nešto bolje, ali je to bilo nedovoljno da bismo anulirali vođstvo iz prvog dela utakmice. Strelacjedinog golaza nas bioje mladi Nebojša Milin, koji je, posle šuta Strahinje Banovića iz slobodnog udarca, prihvatio odbijenu loptu i smestio je u mrežu, raportirao nam je trener Mladosti Milorad Kolundžija.

U narednom 18. kolu, ili četvrtom trećeg kruga takmičenja, Jedinstvo gostuje u Novom Orahovu i sastaje se sa Slavijom, Mladost gostuje u Tomislavce, a Pobeda dočekuje Slobodu iz Stare Moravice, dok je Mladost Radost slobodna.


Pobeda 1 : 3 Tomislavci
Sloboda 2 : 2 Mladost Radost
Jedinstvo 2 : 2 Mladost (R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 14 2 2 44
2 Tomislavci 18 11 2 5 35
3 Mladost (R) 18 10 5 3 35
4 Mladost Radost 18 11 2 5 35
5 Slavija 18 5 2 11 17
6 Pobeda 18 3 3 12 12
7 Sloboda 18 0 2 16 2