XS
SM
MD
LG

Sad predstoji baraž za Subotičku ligu

Fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i trener Dejan Kapriš sa medaljama i peharom za osvojenu titulu prvaka - foto: V. Jankov 

Fudbaleri Jedinstva uz Bačkog Petrovog Sela ubedljivo su osvojili titulu prvaka Međuopštinske lige Bačka Topola - Bečej, Vrbas - Mali Iđoš – Srbobran i zasluženo im je pripao pehar, kojije kapitenu Šandor Mihalecu u ime Saveza uručio sekretar Vladimir Nikolić. Kako su popustile epidemiološke mere, svečanom činu prisustvovali su i navijači kluba koji ove godine obeležava 108 godina postojanja.

- Prilikom letošnjeg okupljanja, izrazili smo želju da, najzad, napadnemo titulu prvaka i iskoračimo iz najnižeg stepena takmičenja. Realni smo bili u procenama i videli da to nećemo moći sa postojećim sastavom, pa smo angažovali par igrača sa strane. Kako je prvenstvena trka odmicala, to smo uvećavali prednost i na kraju sve završili sa devet bodova ispred drugoplasirane ekipe Tomislavci. Već sam osvajao prva mesta sa ekipama u kojima sam branio i to i višim stepenima takmičenja, ali ova titula mi je najdraža, pošto sam do nje stigao sa saigračima iz rodnog sela i u matičnom klubu, nije krio zadovoljstvo predsednik kluba i "jednica" Jedinstva Tibor Ereg.

Međutim, zadovoljstvo Petrovoselaca nije potpuno. Sada se ispostavilo da osvajanjem titule prvaka nisu izborili direktan plasman u Područnu ligu Subotica, već im predstoji igranje baraža. Pojašnjenje piše u članu 69. Pravila PFS Subotica, gde, između ostalog, stoji: prvaci liga koje su u konačnoj tabeli takmičarske sezone 2020/2021 imale manje od osam učesnika u takmičenju, pravo na mesto u PFL Subotica obezbeđuju putem baraž utakmica. A pomenuta MOFL je imala sedam učesnika.

- Posle 42 godine Jedinstvo je uspelo da osvoji titulu prvaka. Verujem da ćemo na krilima stečenog samopouzdanja kroz baraž izboriti status područnog ligaša, a onda moramo ponovo sesti i dogovoriti se kako dalje. Biće nam neophodna nova pojačanja, kako ne bismo bili samo jednu sezonu područni ligaši, konstatuje trener Jedinstva Dejan Kapriš.

Tokom trokružnog sistema takmičenja, Jedinstvo je u 18 utakmica zabeležilo14 pobeda, po dva puta su igrali nerešenoi izgubili, uz gol razliku 51:18 i osvojili su 44 boda. Da u pojedinim utakmicama nisu pružali šansu golobradim mladićima, konačan učinak bi bio uspešniji.

- Trojica igrača, Drašković, Laćak i Rekecki,  nisu iz sela, ali su selako uklopili u našu sredinu.Ostali su meštani i to je veliko bogatstvo za našklubisport u selu. Zahvaljujemo se svima koji su namna bilo koji način pomogli da osvojimo titulu, ali još nismo ostvarili cilj. Moramo biti maksimalno oprezni pred baraž okršaje, upozorava kapiten i golgeter ekipe Šandor Mihalec.

Neizvesnost će potrajati još izvesno vreme. Jer, čeka se ishod baraža za popunu Vojvođanske lige "sever" u kom drugoplasirani Subotičke lige Preporod iz Novog Žednika traži prolaz u viši stepen takmičenja. Ako Preporod uspe, Petrovoselci će igrati baraž sa Radničkim iz Bajmoka, a ako ne uspe sa Iskrom iz Kucure. Kako Preporod igra svoje baraž utakmice 20. i 23. ovog meseca, to znači da su termini za baraž Jedinstva 27. i 30. juni. Taman dovoljno vremena da se kroz mini pripreme uigraju i, najzad, ostvare cilj.


Pobeda 1 : 3 Tomislavci
Sloboda 2 : 2 Mladost Radost
Jedinstvo 2 : 2 Mladost (R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 14 2 2 44
2 Tomislavci 18 11 2 5 35
3 Mladost (R) 18 10 5 3 35
4 Mladost Radost 18 11 2 5 35
5 Slavija 18 5 2 11 17
6 Pobeda 18 3 3 12 12
7 Sloboda 18 0 2 16 2