XS
SM
MD
LG

Zvezda u finalu, dupla kruna na dohvat ruke

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Radnik rezultatom 2:1 na stadionu ,,Rajko Mitić“ u okviru polufinala Kupa Srbije i tako se plasirali u finale. Izabranici Dejana Stankovića su golovima Nemanje Milunovića i Dijega Falćinelija „rezervisali kartu“ za 25. maj i utakmicu za trofej. 
Crveno-beli su odlično ušlu u utakmicu i stekli prednost u ranoj fazi meča. U drugom minutu je Kanga odlično izveo korner,  a Milunović bio najviši u skoku i lako matirao Ranđelovića. Mogli su izabranici Dejana Stankovića da povećaju prednost u četvrtom minutu, kada je Radmanovac neoprezno reagovao, a sve to ispratio Falćineli i dobro gađao, ali je golaman Radnika sačuvao mrežu. Tri minuta kasnije ponovo je Falćineli pokušao da savlada golmana Radnika, ali je Radmanovac izblokirao Italijana. Imala je Crvena zvezda potpunu dominaciju i u nastavku meča. U 22. minutu Ivanić je odlično prošao i uputio udarac iskosa sa peterca, ali je Ranđelović na vreme izašao i odbranio njegov pokušaj. Gosti su po prvi put zapretili u 25. minutu kada je Makarić iz okreta gađao na gol Borjana, ali je kapiten Zvezde maestralnom paradom i odbranom ulepšao šansu gostiju.

Svaki put kad je bio prekid za Crvenu zvezdu gol gostiju je u opasnosti. U 28. minutu je Kanga odlično centrirao iz kornera, a Milunović ponovo bio najviši u skoku, ali ovog puta je gađao iznad prečke. Dva minuta kasnije je Katai dobro driblao po levom boku i gađao dalji ugao, ali je Radmanovac u poslednjem trenutku uspeo da ga izblokira. Igrao se 33. minut kada je Ben sa leve strane uputio oštru loptu u peterac, a Italijan se odlično snašao i matirao Ranđelovića. Do kraja poluvremena je bilo mirno. Crvena zvezda je čuvala stečenu prednost, ali su izabranici Dejana Stankovića delovali “gladni” golova.

Na početku drugog poluvremena naš tim je nastavio da pritiska poslednju liniju Radnika. U 48. minutu Ivanić je odlično prošao po levoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, a Falćineli je bio najbliži i gađao je iz polu-voleja, ali je bio izblokiran od strane Radmanovca. Gosti su uspeli da smanje rezultatski zaostatak u 51. minutu, kada je Makarić snalažljivo postigao pogodak. U 62. minutu Kanga je dobro izveo korner, a Ranđelović je loše procenio loptu, gađao je Milunović, ali je Jokić odbranio njegov pokušaj na gol-liniji. Sve to ispratio je Sanogo koji je pokušao “makazicama”, ali nije bio precizan. Igrao se 69. minut kada je Nikolić uputio “projektil” sa oko 25 metara, ali je gađao pored gola. Usledio je miran period igre sve do pred kraj meča kada su gosti mogli do izjednačenja. Prvo je Danoski pogodio prečku u 84. minutu, a potom i Milovanović u nadoknadi vremena, međutim, fudbaleri Crvene zvezde su bili dovoljno prisebni i plasirali se u finale Kupa Srbije.

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“. Sudija: Miloš Djorđić. Strelci: Milunović u 2, Falćineli u 33. minutu za Crvenu zvezdu,a Makarić u 51. minutu za Radnik. Žuti kartoni: Degenek, Sanogo, Milunović, Pavkov (Crvena zvezda), Spasić, Biber (Radnik). 

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Gobeljić), Sanogo, Kanga, Ivanić (od 80. Gavrić), Ben (od 56. Srnić), Katai (od 56. Nikolić), Falćineli (od 74. Pavkov). Rezerve: Popović,  Gobeljić, Pankov, Petrović, Nikolić, Srnić, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović. 

Radnik: Ranđelović, Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović, Oreščanin (od 64. Bainović), Biber, Stamenković, Subotić (od 71. Milovanović), Spasić (od 64. Danoski), Makarić. Rezerve: Kostić, Lukić, Danoski, Mitić, Milovanović, Bainović, Sulejman.