XS
SM
MD
LG

Tadić asistirao, Vlahović i Mitrović pogađali za pobjedu ''Orlova''

Foto: FSS.rs

Fudbaleri Srbije savladali su Republiku Irsku na startu kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Srbija je savladala Irsku sa 3-2.

Srbija je imala inicijativu na početku meča ali nije uspela stvoriti veliku priliku. Irci su imali prvi pravi napad u 18. minuti kada je Braun pogodio za 1-0. Srbija je bila bolja do kraja prvog poluvremena a u 40. minuti Vlahović je pogodio za 1-1. Samo minut nakon gola, Đurišić je imao sjajnu šansu ali je ostalo 1-1.

Drugo poluvrijeme počelo je u dobrom ritmu. Srbija je napadala a Irci su pretili iz kontre. U 60. minuti, Vlahović je bio blizu da donese vođstvo Srbiji ali nije uspeo odreagovati najbolje. U 69. minuti, Srbija je došla do preokreta a strijelac je bio Mitrović koji je lobovao Traversa i fenomelano pogodio. U 75. minuti, Tadić je upisao treću asistenciju a Aleksandar Mitrović pogodio je za 3-1. 

Tu nije bio kraj. U 86. minuti, Stefan Mitrović reagovao je očajno a Irci su to znali iskoristiti te su preko Kolinsa smanjili na 3-2. Do kraja susreta Srbija je uspela sačuvati vođstvo i doći do pobede na debiju Dragana Stojkovića Piksija na klupi.

Naredni meč, Srbija u subotu igra protiv Portugalije u Beogradu.