XS
SM
MD
LG

Trećeligaš izbacio Zvezdu iz Kupa Srbije

Foto: H.D.Vujanović

Futsaleri Crvene zvezde nastavljaju sa lošim rezultatima ovog proleća. Nakon tri ubedljiva prvenstvena poraza, igrači i dalje zvaničnog srpskog šampiona u malom fudbalu poraženi su u osmini finala Futsal kupa Srbije.

KMF Aleksinac 2015 – KMF Crvena zvezda 4:2 (2:0)

Svi koji prate srpski futsal sport dobro znaju da je naša ekipa tokom zimske pauze u potpunosti promenila igrački kadar. Svi oni koji su pre samo tri meseca nosili crveno-beli dres u Futsal Ligi šampiona napustili su redove kluba, a znatno podmlađen sastav očigledno teško u ovom momentu može bilo kome da se suprostavi. I pored te činjenice, teško da je bilo ko očekivao da će naši futsaleri biti poraženi i od ekipe koja se trenutno nalazi na sredini tabele trećeg stepena takmičenja, odnosno Treće Futsal lige Srbije grupa „Istok“. Međutim, očigledno je to aktuelna realnost, a kakva nas budućnost iščekuje ostaje nam da vidimo.

KMF Crvena zvezda je put Aleksinca krenula sa svega osam igrača. Izuzetno motivisani domaćin je već nakon 18 minuta igre stekao prednost od dva gola razlike. KAda je Djukić u 23. minutu smanjio na 2:1 činilo se da je preokret ipak moguć, ali je domaćin za svega tri minuta još dva puta zatresao našu mrežu i bilo je jasno da je plasman u narednu rundu nacionalnog kupa samo pusti san. Svojim drugim pogotkom u 36. minutu susreta Djukić je postavio i krajnji rezultat aleksinačkog duela.

Iako crveno-beli nisu imali posebne ambicije u Kup takmičenju, ostvareni rezultat je svakako bolan i svi u klubu sa strepnjom očekuju predstojeći prvenstveni susret koji narednog vikenda crveno-beli igraju protiv Nove Pazove, a ujedno će taj meč biti i pokazatelj može li ovaj sastav našeg futsal kluba da očuva prvoligaški status.

Dvorana: Hala sportova Aleksinac. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Miloš Grujić, Stevan Lazarević i Željko Stoilkov. Strelci: 1:0-Ristić u 11, 2:0-Djurić u 18, 2:1-Djukić u 23, 3:1-Ristić u 33, 4:1-Zeka u 35, 4:2-Djukić u 36. minutu.  Žuti kartoni: Zemljak (Aleksinac 2015), Milosavljević, Djukić (Crvena zvezda). Crveni karton: Živić (Aleksinac 2015) u 24. minutu.

KMF Aleksinac 2015: PETKOVIĆ, DjURIĆ, JEZDIĆ, RISTIĆ, ŽIVIĆ, Stevanović, Čudić, Živković, Zeka, Spasić, Zemljak, Petrović, Stojanović.
KMF Crvena zvezda: MLADENOVIĆ, INAJETOVIĆ, IVANIŠEVIĆ, PETRONIJEVIĆ, MILOSAVLjEVIĆ, Blagojević, Djukić, Jevtić.