XS
SM
MD
LG

Zemun u četvrtfinalu Kupa Srbije

Foto: H.D.Vujanović

Derbi osmine finala futsal Kupa Srbije, bar na papiru, odigran je u hali Pinki, a Zemun i Konjarnik se po drugi put sastaju u roku od 18 dana. Naime, u 10. kolu Prve lige, Zemunci su takođe kao domaćini i slavili rezultatom 3:1. Nalaze se u vrhunskom rezultatskom tajmingu, imaju tri pobede u prva tri kola nastavka prvenstva. Konjarnik je osim poraza u Zemunu u naredna dva kola izašao kao pobednik, pa se večeras očekivao dobar futsal. Međutim,  gosti su nastupili u dosta izmenjenom i podmlađenom sastavu, čuvajući se za derbi susret u nedelju protiv Novog Pazara. 
Samo što je počela utakmica domaćin je poveo.

Igrao se 30. sekund, strelac je bio Jelić na pas Milenovića. Na 2:0 povisio je Đuričić u 7. minutu iz brzog kontranapada. Imao je i Konjarnik u ovom periodu dve lepe šanse preko Ivića, ali je oba puta kao pobednik izašao domaći golman Margetić.

Posle solo prodora, kapiten Mandić je u 12. minutu povisio na 3:0, a minut kasnije Grujić je postigao i četvrti gol za Zemunce. Tada je susret već bio rešen i potom se prešlo na malo neobavezniju igru što se tiče domaće ekipe. Kaznio ih je Milosavljević lepim golom u 15. minutu  i smanjio na 4:1, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja do 24. minuta, kada Lekić šutem sa 8 metara pogađa stativu gola gostiju. U sledećem napadu Vujasinović je bio precizniji i sa 12 metara postigao peti gol za Zemun.

Konjarnik se ne predaje, Spasojević u 27. minutu postiže lep gol za goste. Prošlo je samo dva minuta i ponovo je četiri razlike za domaće, strelac ovog pogotka je bio Tomić. Kalanović u 33. minutu posle lepog driblinga izlazi sam ispred gola gostiju, ali pogađa samo stativu, a dva minuta kasnije i Denić prečku.

U 36. minutu Pavićević nije iskoristio kazneni udarac sa 10 metara, a par sekundi kasnije zbog nagomilanih prekršaja ponovo kazneni udarac za goste, ovog puta Milosavljević je bio uspešniji. Kalanović u 38. minutu postavlja konačan rezultat 7:3, pa se Zemun ovom pobedom zasluženo plasirao za četvrtfinale koje je na programu 17.marta.

ZEMUN SAMO PRAVO - KONJARNIK 7:3 (4:1)

SALA: Pinki. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Galić Branko i Lazarević Predrag. STRELCI: Jelić 1.min, Đuričić 7.min, Mandić 12.min, Grujić 13.min, Vujasinović 25.min,Tomić 29.min i Kalanović 38.min (Zemun SP), Milosavljević 15.min i 36.min i Spasojević 27.min (Konjarnik). ŽUTI KARTON: Lekić (Zemun SP).
ZEMUN SAMO PRAVO: Margetić, Milenović, Vujasinović, Tomić, Jelić -rezerve: Radmanović, Kalanović, Denić, Majstorović, Janković, Đuričić, Mandić, Grujić, Lekić. 
KONJARNIK: Ivanović, Milosavljević, Ivić, Pavićević, Malović - rezerve: Drndarević, Antić, Ristanović, Spasojević.