XS
SM
MD
LG

Odlukom FSS-a aleksinački futsaleri ne igraju četvrtfinale Kupa Srbije

Detalj sa meča Crvena zvezda - Aleksinac 2015 (foto: H.D.Vujanović)

Šansu da se bore za ulazak u polufinale Kupa Srbije u futsalu neće imati futsaleri Aleksinca 2015, jer je meč sa Novim Pazarom odlukom Fudbalskog saveza Srbije, zbog kako kažu u Savezu, materijalne situacije domaćina i nemogućnosti pronalaska termina za meč, registrovan rezultatom 0:5 u korist gostiju. U aleksinačkom klubu smatraju da su oštećeni, ne poriču lošu materijalnu situaciju, ali kažu da su odlučivali drugi faktori.

Plasmanom u četvrtfinale Kupa Srbije, istorijski uspeh postigli su futsaleri Aleksinca 2015, a nakon pobede nad Crvenom zvezdom, aktuelnim prvakom zemlje, trećeligaš iz Aleksinca trebao je još 17. marta da dočeka još jednog prvoligaša, ekipu Novog Pazara.

Ipak, odlukom Fudbalskog saveza Srbije, tu će i stati.

Nezadovoljni su odlukom saveza u aleksinačkom trećeligašu, kako kažu, naročito nakon što su na inicijativu gostiju, promenili prvobitni termin odigravanja četvrtfinala.

Utakmica je zakazana za 17. mart. Mi smo regularno zakazali meč, organizovali direktan prenos, komentatora, celo domaćinstvo. Iz Novog Pazara su nas pozvali, u subotu su gostovali Kalči u Nišu, da će im biti naporno da spoje ta dva gostovanja, i tražili da odložimo za narednu sedmicu. U dogovoru sa Savezom smo dogovorili odlaganje za narednu nedelju, od utorka do četvrtka - kažu u klubu.

Termin je trebalo da sami izaberu i meč su zakazali za četvrtak, 25. mart. Ipak, u utorak 23. marta dobili su poziv iz Saveza da promene termin za dan ranije.

Iz Saveza su rekli da Novi Pazar neće doći u četvrtak jer opet imaju utakmicu u subotu. Tražili su da pomerimo meč za sredu, a meč je već zakazan u policiji, nema pomeranja jer mora da se utakmica prijavi 72 sata pre utakmice. Igramo u školskoj sali, imamo malo termina, to nije lako. Dobili smo i predlog da idemo u Novi Pazar, da oni budu domaćini, što smo mi odbili. Nisu hteli da prihvate termin za četvrtak. Mi smo treća liga, momci rade, Novi Pazar ima profesionalce. Krivo je momcima, imali su veliku želju da se omere sa profesionalcima - kažu u aleksinačkom klubu.

Kako dodaju, iz Saveza su tražili da pošalju dokument da nemaju termin za odigravanje meča ili da nemaju novac da organizaciju, na šta iz kluba nisu poslali ništa.

FSS: "Voda je bila mutna i duboka, a oni ne znaju da plivaju".

Da će se utakmica danas registrovati u korist gostiju, kaže Komesar za takmičenje Prve i Druge futsal lige, Radenko Bošković, a kao glavni razlog za to navodi, lošu materijalnu situaciju u aleksinačkom klubu.

Savez ne može da dopusti nešto van propozicija. Između 2 utakmice mora da prođe 72 sata. Utakmica je opet zakazana za četvrtak, a Novi Pazar opet igra subotom. Ponudili smo da igraju u Nišu, da zamenimo domaćinstvo, da samo plate prevoz. Rekli su da nemaju novac, da ne mogu nikako da organizuju u terminu u kojima je trebalo. Neće biti kažnjeni, da ih ne guramo u provaliju. Sticajem okolnosti takva je situacija, našlo se neko rešenje za obe strane - kaže Bošković.

Iako u Novom Pazaru igraju profesionalci, dok je aleksinački klub gotovo amaterski i opstaje zbog entuzijazma pojedinaca, odlukom Saveza se stalo na stranu Novog Pazara, koji su, tehnički sami birali termin za utakmicu i birao se onaj koji je njima odgovarao, a ne onaj koji su tražili domaćini iz Aleksinca.

Novi Pazar nije mogao da igra u nedelju sa Ekonomcem, pa je problem do Aleksinca. Data im je svaka mogućnost. Znali su od 3. marta da je utakmica 17. marta i nisu uspeli da nađu termin. Ne mogu ja da im nađem. Neće biti nikakvih problema. U ovom slučaju su krivi oni, jer ne mogu da organizuju utakmicu u Aleksincu, a nemaju para da igraju negde drugde - kaže Bošković.

Mladi klub iz Aleksinca je ove sezone napravio najveći uspeh od svog osnivanja osvojivši kup FSRIS-a i ulaskom u četvrtfinale Kupa Srbije, za šta ipak neće biti nagrađeni utakmicom sa profesionalcima iz Novog Pazara, gde ima i nekoliko reprezentativaca.

Komesar FSS-a Bošković opisao je problem rečima - "voda je bila mutna i duboka, a oni ne znaju da plivaju".

Da možda ne znaju da "plivaju", ali da znaju da igraju futsal, Aleksinčani su pokazali pobedom nad aktuelnim prvakom Crvenom Zvezdom sa 4:2.

Inače, u četvrtfinalu sa juga Srbije se našla ekipa Jastrepca koja u sredu, 24. marta igra sa FON-om.


18 .kolo Prva Futsal liga
FON 2 : 2 Kalča
Crvena zvezda 4 : 5 Ekonomac
Konjarnik 5 : 0 Winter sport
Novi Pazar 4 : 2 Zemun Samo pravo
Nova Pazova 4 : 2 Vranje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FON 18 14 2 2 44
2 Novi Pazar 18 12 2 4 38
3 Vranje 18 11 2 5 35
4 Winter sport 18 9 0 9 27
5 Konjarnik 18 8 1 9 25
6 Kalča 18 7 2 9 23
7 Zemun Samo pravo 18 7 2 9 23
8 Crvena zvezda 18 6 1 11 19
9 Nova Pazova 18 5 0 13 15
10 Ekonomac 18 4 2 12 14