XS
SM
MD
LG

Najuspešnija sezona za Vojvodinu NS Seme i mladog Todorovića

Vuk Todorović, odbojkaš Vojvodine NS Seme - foto: lična arhiva

Četvrtu godinu za redom odbojkaši Vojvodina NS  Seme su poneli laskavi naslov prvaka Super lige Srbije. Odluku takmičarskih organa o prekidu prvenstva i promociji u šampiona, primili su mirno i očekivano, s obzirom na sjajan učinak u ligaškom delu i mini ligi. Tehničar Vuk Todorović (22), bio je bitan šraf u koncepciji igre trenera Siniše Gavrančića.

- Svake godine jurišamo na sva tri domaća trofeja. Posle pet godina uspeli smo da osvojimo Kup Srbije i kompletiramo kolekciju pehara. Takođe, ponosni smo na rezultate na međunarodnoj sceni, i igranje u grupnoj fazi Lige šampiona. – Uspeli smo da prođemo dva kruga kvalifikacija za najkvalitetnije takmičenje. Do sudara sa najboljim timovima uspeli smo da eliminišemo rumunsku CSM Arkadu, po imenima možda bolji sastav, i beloruskog šampiona Šahtjora.  Kao nagradu dobili smo mogućnost da se ogledamo sa takvim odbojkaškim veličinama kao što su nemačkim Fridrihshafenom, poljskom Zaksom, trenera Nikole Grbića, i belgijskim Ruselarom.

Trener Siniša Gavrančić ima samo reči hvale i na njegovo insistiranje mladi Obrenovčanin  se pre šest godina preselio u Novi Sad. - U Vojvodinu NS Seme je stigao kao kadet i nastupao za mlađe selekcije koje su osvajale prvenstva Srbije. Od pre tri sezone prekomandovan je u seniorski sastav, i bio je planiran da bude drugi dizač, da bi se u proteklom prvenstvu nametnuo i odigrao gotovo sve utakmice. Krasi ga lucidnost i nadigravanje sa protivnikom, dosta je kreativan, i ima prostora da popravi igru u odbrani. Todorović je mlad igrač, ali je vremenom stekao iskustvo i afirmisao se. Bio je deo reprezentativne selekcije koja je na poslednjem šampionatu Evrope ponela titulu prvaka - dao je slikovito ocenu svog pulena Gavrančić.

Super liga je protekle sezone pokazala da ima kvalitet zahvaljujući angažovanju nekadašnjih internacionalaca i većim budžetima direktnih konkurenata. Vojvodina je od starta zasela na liderskoj poziciji, i u mini ligi nastavila sjajnu seriju od  pet vezanih pobeda. Među sjajnim pojedincima šampiona kao što su kapiten Simić, Blagojević, Veselinović, Mašulović, Buša, Radosavljević, našlo se i ime Todorovića, koji će biti upisani zlatnim slovima u klupskoj istoriji.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34