XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša počeli sa treninzima na otvorenom

ok nis, ok radnicki kragujevac, 4 mart 2020, foto jv vanja keser 3Treninzi na otvorenom; foto: JV / Vanja Keser

 

Od ponedeljka, 18. maja odbojkaši Niša, vicešampiona Srbije, počeli su sa treniranjem na otvorenom, a plan je, prema rečima trenera Dragana Svetozarevića, da održavanje forme traje do 15. juna nakon čega će uslediti jednomesečna pauza. Pripreme za novu sezonu, ako sve bude prema planu, trebalo bi da počnu 15. jula jer bi i nova takmičarska godina trebalo da startuje septembra.

Većina prošlogodišnjeg tima, odbojkaši iz Niša i stranci Numori Keita, Ahmed Ikbajri i Rikardo Kalvo počeli su sa svakodnevnim trenizima na otvorenom pod budnim okom trenera Dragana Svetozarevića, a tri ili četiri puta nedeljno deo priprema obavljaju i u teretani, poštujući sve mere bezbednosti.

Plan je da igrači održavaju formu do 15. juna, pa da odu na pauzu od mesec dana. Početak priprema za novu sezonu, ako sve bude u redu, trebalo bi da bude od sredine jula jer bi i sezona trebalo ranije da počne u odnosu na prethodne godine. Mi i dalje ne možemo da uđemo u halu, za razliku od drugih ekipa, ali dobro, radimo napolje, bitno je da igrači održavaju kondiciju - kaže Svetozarević.

Uprava kluba, dodaje Svetozarević, pregovara sa potencijalnim pojačanjima, a zasad je sigurno da klub napušta najbolji poenter Numori Keita koji je izabran kao prvi pik na draftu u elitnoj odbojkaškoj ligi Južne Koreje.

Podsetimo, Odbojkaški klub Niš je sezonu završio na vicešampionskom mestu, iza novosadske Vojvodine što je i najveći uspeh kluba u istoriji.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34