XS
SM
MD
LG

Fudbaleri kupili veš mašinu Opštoj bolnici u Vršcu

Foto: N. Mijailović

Ivan Gvozdenović, trener somborskog Radničkog 1912, od pre tri nedelje je u stanu na Voždovcu, sa sinom Stefanom i suprugom. - Malo duže se spava i pre podne je svako preokupiran sobom. Predveče se okupljamo i težimo da budemo kreativni, gldamo serije i on lajn snimljene pozorišne predstave. Trudim se da bar dva sata provedem u šetnji - kaže Gvozdenović i napominje da je on spoljni momak, zadužen za nabavku namirnica i drugih potrebština. Zapazio je da se građani, za razliku od ranije, odgovorno ponašaju, u prodavnicama se drže reda i stoje na predviđenoj udaljenosti... Preko vajber grupe u komunikaciji je sa igračima, razmenjuju mišljenja i uglavnom se ponašaju odgovorno.

 - Još malo pa će mesec dana kako smo prekinuli prvenstvo, i trebalo bi već da se rade kardio vežbe, ali za to teško da ima mogućnosti. Teško je davati bilo kakvu prognozu, i ako se nastavi trebalo bi da dobijemo barem tri nedelje za pripreme kako bi, koliko-toliko, spremni ušli u nastavak prvenstva – mišljenje je cenjenog stručnjaka. Sportski direktor i trener OFK Vršca, Nenad Mijailović, prisilnu pauzu provodi radno. Redovno je obilazi stadion, gde se povremeno obavljaju radovi na održavanju sportskog objekta. - Na stadionu mi je radno mesto i moja je obaveza da, u skladu sa situacijom, obiđem ga i pratim radove koje izvodi lokalno komunalno preduzeće, uz pomoć naših trenera, na zalivanju, valjanju, i mogu reći da je travnata podlohga u izvarednom stanju i prosto "vapi" za utakmicama.

Na inicijativu kapitena i predsednika Lazevskog, fudbaleri su se samoinicijativno organizovali i kupili Opštoj bolnici u Vršcu veš mašinu. Igrači već tri nedelje rade po programu trenera Mijailovića.  - Možemo se nadati, napominje Mijailović, nastavku prvenstva pod uslovom da utakmice krenu početkom maja, i  da ekipe dobiju nekoliko dana za pripreme kako bi mogli fizički da odgovore nametnutim obavezama,  a da se eventualno izbegnu  povrede.  

Trener kraljevačke Sloge, Petar Divić, vreme izolacije provodi u Pančevu. Društvo mu prave sinovi i majka, nekadašnja reprezentativka u odbojci. Stan se nalazi na povoljnoj lokaciji, sa jedne terase se vidi centar, a sa druge periferija grada. - Na početku je u Pančevu zabeležen slučaj zaraze prosvetnog radika, da bi danas zaraženih bilo između 10 i 20. Nema panike, i dosledno se poštuju donete mere. Nama Srbima treba čvrsta ruka da bi se disciplinovali - konstatuje Divić. Naš sagovornik nije optimista po pitanju nastavka prvenstva. I ako bude nastavka, napominje, to se može pre desiti u Super ligi i Prvoj ligi. Najrealnije bi bilo da se trenutni plasman proglasi konačnim, kako bi mogli na vreme početi za pripremama za narednu sezonu.

Surdulica je negativan primer odnosa stanovništva prema pandemiji. U izolaciji se trenutno nalazi oko 170 ljudi, ima preko 20 obolelih i zabeležena su četiri smrtna slučaja. Juče je grupa od njih dvadesetak čekala da krene u Vranje na testiranj. U Surdulici je sa porodicom Branislav Stošić, trener  Pčinje iz Trgovišta. Dane provodi u porodičnoj kući sa sinom i suprugom. - Ujutro otvorim novine, igram šah i preferans na društvenim mrežama, gledam filmove, serije... Dobro smo snabdeveni namirnicama i nema potrebe das idem do prodavnice - kaže Stošić, jedan od najiskusnijih stručnjaka i kad je u pitanju nastavak prvenstva, smatra da bi najrealnije bilo da se prvenstvo okonča i verifikuje trenutni plasma. Ako se to desi sa Pčinjom, biće to Stošiću jubilarna deseta titula u digoj i bogatoj karijeri.

Dragan Nikolić, trener Vlasine, se dosledno pridržava donetih mera, i sudeći po malom broju zaraženih, Vlasotince je pozitivan primer odnosa stanovnika prema pandemiji svetskih razmera. - Ujutro odem po novine, po podne prošetam i odradim jedan uspon iznad stadiona, čisto da održim formu i napunim pluća svežim vazduhom - kaže poznati stručnjak i zalaže se za konačan prekid prvenstva, jer bi, smatra to bio atak na zdravlje igračima i protivno svim fudbalskim pravilima.


Budućnost 3 : 0 Moravac Orion
GFK Dubočica 2 : 2 Rembas
GFK Jagodina 1 : 0 Trstenik PPT
OFK Topličanin 2 : 0 OFK Sinđelić
Dunav 3 : 0 Timočanin
Radan 9 : 0 Temnić 1924
Car Konstantin 1 : 1 Vlasina
SFS Borac 3 : 1 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Jagodina 17 12 3 2 39
2 Budućnost 17 9 7 1 34
3 OFK Sinđelić 17 10 3 4 33
4 OFK Topličanin 17 9 4 4 31
5 SFS Borac 17 8 6 3 30
6 Vlasina 17 7 8 2 29
7 Timočanin 17 7 6 4 27
8 Radan 17 7 4 6 25
9 Moravac Orion 17 7 3 7 24
10 Dunav 17 6 5 6 23
11 Car Konstantin 17 6 4 7 22
12 GFK Dubočica (-3) 17 6 4 7 19
13 Rembas 17 3 6 8 15
14 Jedinstvo 17 4 2 11 14
15 Trstenik PPT 17 1 1 15 4
16 Temnić 1924 17 1 0 16 3