XS
SM
MD
LG

Šapčani završili u SEHA ligi, okreću se domaćim takmičenjima

Foto: rkmetaloplastika.com

Rukometaši Metaloplastike su završili učešće u regionalnoj SEHA ligi. U B grupi uspeli su da u konkurenciji šest ekipa zabeleže četiri pobede i plasiraju se na peto mesto. U plej ofu namerili su se na drugog srpskog predstavnika Vojvodinu iz Novog Sada i eliminisani su posle dva minimalna poraza.

- Još nije vreme da sumiramo utiske - reči su trenera Veselina Vukovića. Pre bih rekao da je završena jedna međuetapa i arhivirali smo tamkmičenje u Regionalnoj ligi. Okrećemo se četvrtfinalu kupa i predstojećem plej ofu u domaćem prvenstvu. Ako bih sumirao učinak na međunarodnoj sceni, moramo biti pre zadovoljni nego razočarani. Bili smo u prilici da odmerimo snage protiv vrhunskih evropskih klubova kao što su Zagreb, Vesprem, Meškov... Očekivano nismo mogli biti ravnopravni sa klubovima koji imaju  20-40 puta veći budžet. Naglašavam da je izuzetno važno igrati u kontinuitetu u konkurenciji takvih rukometnih veličina. Naročito je korisno za naše mlade igrače, gde će moći mnogo da nauče i brže napreduju - bio je jasan cenjeni stručnjak.

Kroz dugu i uspešnu karijeru Vuković se izgrađivao kao igrač i ličnost i sada svoje ogromno znanje i iskustvo prenosi na mlade šabačke naraštaje. - Moj moto je: "Sve što te ne ubije - to te ojača". Strog sam prvo prema sebi, pa tek  prema drugima. Tražim od igrača da prihvate, kako pohvale, tako i kritike. Moraju da pokažu napredak, jer to je odraz i moga rada. Moramo uvek bolje i više, na tome svakodnevno radimo kako bi dostigli zacrtane ciljeve - kaže legenda šabačkog rukometa.

Eliminacijom iz plej ofa Regionalne lige šabački rukometaši su se našli u izvesnom takmičarskom vakumu. Da bi ga prekratili planiraju učešće na jednom turniru, gde će između ostalih, učestvovati i Vojvodina. Uskoro ih očekuje nastavak takmičenja u četvrtfinalu kupu i u martu plej of Super lige Srbije.

- Izgleda da smo sudbinski vezani za Novosađane, i trebalo bi da u završnici plej ofa ponovo odmerimo snage. Iskoristićemo pauzu da saniramo neke povrede kod igrača i akumuliramo energiju za naredna takmičenja -  naglašava Vuković, svesan da se moraju naviknuti na postojeći sistem takičenja.


Vojvodina 33 : 35 Vardar
Nexe 25 : 28 Motor Zaporozhye
Tatran 38 : 25 Beijing Sport University
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vardar 10 8 0 2 24
2 Motor Zaporozhye 10 8 0 2 24
3 Tatran 10 5 0 5 15
4 Vojvodina 10 5 0 5 15
5 Nexe 10 4 0 6 12
6 Beijing Sport University 10 0 0 10 0