XS
SM
MD
LG

Novi termini EHF takmičenja - sezona se nastavlja u junu

Evropska rukometna Federacija usvojila je novi kalendar takmičenja do kraja sezone 2019/2020. Odlažu se sve utakmice u organizaciji EHF u aprilu i maju, uz korišćenje alternativnih termina za odigravanje završnica evropskih kupova, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo seniorki i baraža za Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu.

Kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo žena biće odigrani u periodu od prvog do sedmog juna u turnirskom formatu na jednom mestu. Našoj ženskoj reprezentaciji preostala su dva okršaja sa selekcijom Rusije, odnosno, dueli sa Švajcarskom i Slovačkom.

Datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 15. maj.

Muška reprezentacija Srbije odigraće svoj dvomeč sa selekcijom Slovenije umesto početkom juna u periodu od 29. juna do petog jula.

Datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 12. jun.

I Evropsko prvenstvo juniora planirano za period od drugog do 12. jula u Austriji i Italiji, pomereno, pa su tako sada termini 13-23. avgust.

Sva klupska evropska takmičenja nastavljaju se od juna. Finalni turnir muške EHF Lige šampiona pomeren je na 22/23. avgust, dok će četiri najbolje ekipe u Budimpešti igrati petog i šestog septembra.

U novonastaloj situaciji, niška Naisa će završnicu EHF Čelendž Kupa igrati u "F4"" formatu u periodu od 15. do 21. juna.