XS
SM
MD
LG

Beogradska zona: Za sada trio kolo vodi

Detalj sa utakmice Beogradske zone (Budućnost Zvečka) - foto: Milan Ašković

Posle osam odigranih kola, odnosno polovine jesenje polusezone, na tabeli Beogradske zone izdvojile su se tri ekipe, koje razdvajau tri boda: vodeći Napredak, drugoplasirani Batajničani (jedine neporažene ekipe) i Studentski grad. Vodećoj "trojci" treba pridodati Leštane, neočekivano visoko plasirani Milutinac i "hemičare" iz Bariča.

Napredak igra kao preporođen, čvrsto pouzdano i u kontinuitetu. Ekipa satavljena od iskusnih i mladih igrača koncipirana je tako da već dugo igra u visokom ritmu, zahvaljujući uigranosti i fizičkoj spremi. Uspešniji su na strani, što dovoljno govori o zrelosti i velikom samopouzdanju.  U derbiju su naneli jedini poraz "studentima".  

BSK iz Batajnice je primer organizovanog kluba i dobro ukomponovanog tima, spremnog za najveća dostignuća. Kvalitet i sjajna fizička sprema su prednost u odnosu na konkurente. Imaju najbolju defanzivnu liniju u ligi (primili samo dva gola). Studentski grad je priča za sebe. Beskućnici, koji praktično sve utakmice igraju kao gosti, bilo na stadionu Brodarca, bilo na strani. Očigledno to ne smeta momcima trenera Gorana Jankovića. Nisu ih na početku prvenstva prepoznali kao ekipu spremnu za najviše poduhvate, ali su iz kola u kolo podizali formu koja je pratila rezultate. Imaju najefikasniji napad u Zoni, a i odbrana je bila na visini zadatka. Mada u postojećim okolnostima prednost daju Napretku i Batajničanima, ukoliko im se ukaže prilika neće je propustiti.

Leštane su pre početka prvenstvene trke svrstavani u krug favorita. Neočekivani "remi" protiv fenjeraša sa Careve ćuprije, gde su planirali sva tri boda, učinio je da zaostaju za liderom pet bodova. Gostovanje u Vreocima biće za tim iz beogradskog predgrađa ispit zrelosti i postojanosti forme. Milutinac je, uprkos gubitku bodova za ,,zelenim stolom’’ protiv Budućnosti, neočekivano visoko na petoj poziciji. Do sada su igrali po principu ,,toplo-hladno’’ i nepoznanica su kad su u pitanju njihovi krajnji dometi. Od Prve Iskre se više očekivalio. Tim po imenima spada među najkvlitetnije u Zoni, nisu to demonstrirali  na terenu. Zato je ceh platio trener Slobodan Bešić koga je zamneio Igor  Marković. Odmah iza ,,hemičara’’ je Budućnost iz Zvečke sa bodom zaostatka. Trener Malići ne može da računa na nekoliko povređenih prvotimaca i kažnjenog Popovića.  Zvečanci će  biti nezgodan rival za svakog protivnika i sigurno je da će vremenom, kad se kompletiraju,   ustaliti  među 5-6 najboljih timova.

Turbina predvodi ekipe iz sredine tabele, sa uravnoteženim odnosom pobeda i poraza i gol razlikom, na čijim utakmicama u proseku pada najviše golova. Novajlija iz Šopića ima iskusan sastav koji predvode prekaljeni strelac Grujičić i Misini. Za sada zapažene igre nisu rezultatski materijalizovane. BSK iz Baćevca je na desetom mestu i u ligi nastupa sa iskusnim i kompaktnim timom. Izdvaja se najbolji strelac Gagić i iskusni trener Nikola Marjanović, koji zna da igru prilagodi svakom protivniku. Na utakmicama Vrčina mreže sa najviše tresu, doduše nešto više loti završi u njihovoj mreži. U nedelju odlaze na noge lideru, u Medoševac i sve osim pobede domaćina bilo bi ravno velikom iznenađenju. Torlak ima mlad tim, igrački nastrojen, sa jasnom fizionomijom. Naročito su nezgodni u Kumodražu, gde su to osetili na svojoj koži Baričani i Batajničani.

Komgrap predvodi timove iz "donjeg doma", sa dve pobede i šest poraza. Dolaskom iskusnog trenera Nenada Matanovića, donekle su se konsolidovali. Na pravim iskušenjima biće u Makišu protiv zahuktalih Batajničana. Za novajliju Dunav  Zona je očogledno još nepoznanica i trebaće im vremena da se konsoliduju i počnu da osvajaju bodove spasa. Efikasnost je zanemarljiva, a u defanzivi duva velika promaja. BASK je pre dve nedelje doveo nekoliko slobodnih igrača i to je sada sasvim drugačiji tim. U najveće ostvarenje spada bod osvojen u Leštanima. Predstojeća utakmica između ,,sokolova’’ i tima iz Velikog sela daće odgovor ko se izvlači iz krize, i ko je bliži opstanku. Cvetovčani čvrsto drže začelje, bez pobede sa samo dva boda. Sa postojećim igračkim kadrom mogućnosti tima nisu velike, i zimska pauza bi trebalo da se pojačaju ukoliko žele da i naredne godine igraju u četvrtom rangu takmičenja.   


28 .kolo Beogradska zona
Dunav : Torlak
Turbina : BSK 1926
BASK : Komgrap
Leštane : Studenski Grad
Šumadija : Mladost
Budućnost : Napredak
BSK Batajnica : Vrčin
Milutinac : Prva Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BSK Batajnica 17 12 5 0 41
2 Studenski Grad 17 10 5 2 35
3 Leštane 17 10 5 2 35
4 Napredak 17 10 4 3 34
5 Prva Iskra 17 10 2 5 32
6 Torlak 17 8 5 4 29
7 Milutinac 17 9 1 7 28
8 Šumadija 17 6 4 7 22
9 BSK 1926 17 6 3 8 21
10 Budućnost 17 6 3 8 21
11 Turbina 17 6 2 9 20
12 Komgrap 17 6 1 10 19
13 Vrčin 17 5 2 10 17
14 BASK 17 5 2 10 17
15 Dunav 17 3 2 12 11
16 Mladost 17 0 2 15 2