XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja se vratili sa gostovanje u Egiptu

Ispravljaju uočene greške u Egiptu

Vaterpolisti Bečeja imali su proveru po meri pred početak nove sezone Prve A lige Srbije. Gostovali su u Egiptu i učestvovali na, za njih, vrlo jakom turniru.

- Mi smo po rejtingu bili najslabiji učesnici turnira i nije izenađujuće što smo ga završili na poslednjem mestu. Ali, iz utakmice u utakmicu se video progres u našoj igri, što nas, naravno, raduje, a ovu nedelju koristimo da bismo ispravljali uočene greške i uspešno startovali u novoj sezoni. Voljom žreba, mnogo toga rešavamo u prva dva kola, kad se sastajemo u Subotici sa Spartak Prozivkom iu našem bazenu sa Beogradom. Ako bismo rešili u svoju korist ta dva okršaja, onda obezbeđujemo miran nastavak prvenstvene tke ka ostvarenju cilja, a to je da zadržimo status A ligaša, rekaonam je šef stručnog štaba Bečejaca Goran Krstonošić.

Imali su Bečejci hendikep u Egiptu, jer nisu mogli da računaju na usluge novajlije Rusa Sergeja Šašina, koji nije imao egipatsku vizu i ostao je u Bečeju. Zatim, doputovali su u četiri sata ujutru i istog dana igrali sa mađarskim prvoligašem KŠI (10:14), sutradan su pre podne izgubili od grčkog prvoligaša Apolona (4:14), a uveče od domaćina Heliopolisa (10:13). Potom su ponovo igrali sa njima, jer su oni bili prvi u ligaškom delu turnira, i izgubili (8:10), a u borbi za treće mesto pretrpeli su poraz (10:11) od Grka. Domaćin je boljim izvođenjem petaraca osvojio pobednički pehar.

U ekspediciji Bečejaca, pored trenera Gorana Krstonošića i vođe puta Nikole Kovačeva, bili su golmani Aleksandar Murašov i Žolt Bušić, te igrači: Nebojša Velimirov, Jovan Živkov Andričin, Nikola Jović, Luka Katić, Uroš Kovačev, Vladimir Korovljev, Nikola Krstonošić, Viktor Mesaroš, Aleksa Pantić, Zoran Perić, Aleksandar Čavići Milijan Ćurčin. 

Podsetimo, Prva A liga Srbije za vaterpoliste startuje predstojećeg vikenda, nema međukola preko nedelje, i prvi deo se završava 23. novembra. Nastavak je 1. februara i ligaški deo se završava 14. marta. Pored već pomenutih Spartak Prozivke i Beograda, rivali momcima sa Tise biće beogradske ekipe Banjica, Novi Beograd 11. april, Stari Grad i TAŠ, odnosno Valjevo.


1 .kolo Prva A liga
Spartak Prozivka 9 : 11 Bečej
Taš 6 : 14 Novi Beograd 11. april
Stari Grad 10 : 6 Valjevo
Banjica 18 : 9 Beograd
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Banjica 1 1 0 0 3
2 Novi Beograd 11. april 1 1 0 0 3
3 Stari Grad 1 1 0 0 3
4 Bečej 1 1 0 0 3
5 Spartak Prozivka 1 0 0 1 0
6 Valjevo 1 0 0 1 0
7 Taš 1 0 0 1 0
8 Beograd 1 0 0 1 0