XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja se opredelili za igranje u nižoj Prvoj B ligi

Trener Goran Krstonošić za zovu sezonu priprema novi sastav

Na početku minule sezone u redovima A prvoligaša sa Tise razmišljali su o eventualnom povratku u elitni rang našeg vaterpolo takmičenja Super ligu, ali posle svih okolnosti koje su nas u toku ove godine zadesile, odlučili su da u sezoni koja predstoji siđu stepenicu niže i igraju u Prvoj B ligi!? Prvobitne ambicije bile su vezane za obeležavanje vrednog jubileja, sedam decenija organizovanog igranja vaterpola u Bečeju, ali u međuvremenu zbog epidemiološke situacije ni proslava jubileja ne može da se organizuje, a kamoli da se razmišlja o takmičarskom zaveslaju napred.

- Procena je da nisu sazreli uslovi za igranje u elitnom rangu takmičenja, čak ni u prvoligaškoj A konkurenciji, pa smo smatrali da je Prva B liga u ovom trenutku za nas optimalno rešenje. Kadpominjem uslove, pre svega mislim na budžet kluba, a on umnogome diktirai igrački fond. Odlučili smo da se okrenemo radu sa mladima, a par iskusnijih će nam omogućiti da imamo spoj iskustva i mladosti. Pred nama je sezona bez opterećenja oko plasmana, jasan je trener Bečejaca Goran Krstonošić.

Splasnule klupske ambicije učinile su svoje i nekoliko igrača je odlučilo da napusti matičnu sredinu. Prvi su se na takav korak odlučili Rusi, golman Aleksandar Murišov i Sergej Šašin, te Subotičani Luka Katić i Milijan Ćurčić. Iskusni Aleksandar Čavić i talentovani Nikola Krstonošić prešli su u Valis iz Valjeva, a ekskapitenu Stevanu Tomićeviću, koji je minule sezone nosio kapicu zrenjaninskog Proletera, priključili su se iskusni Stefan Naćuk i talentovani Viktor Molnar. Najzad, „junoša“ Marko Vuković je postao član mladog tima „Novi Veograd 11. april“.

Od igrača koji su minule sezone na svojim plećima izneli teret prvenstvene trke, ostaju golman Žolt Bušić, kapiten Nikola Jović, iskusni Vladimir Korovljev, mladići Nebojša Velimirov, Uroš Kovačev, Aleksa Pantić, kojima će biti priključeni neki novi „klinci“.

Za sada je jasno da će vaterpolo sezona u Srbiji startovati 26. septembra utakmicama Super lige, koja broji deset klubova. Prva A liga krenuće dve nedelje kasnije sa osam članova, jer su se Bečej i TENT iz Obrenovca odlučili za prvoligaški B karavan, čiji ćese sastav znati do kraja ovog meseca. Pored Bečeja i TENT-a, sigurni su Banjaluka, Dorćol, ŽAK, Mladost i Singidunum, a čeka se popuna drugoligašima, pa će se od broja učesnika odrediti termin početka prvenstvene trke.


14 .kolo Prva A liga
Bečej : Banjica
Taš 10 : 13 Beograd
Spartak Prozivka 15 : 8 Valjevo
Stari Grad 6 : 10 Novi Beograd 11. april
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 11. april 14 14 0 0 42
2 Stari Grad 14 10 0 4 30
3 Banjica 13 8 1 4 25
4 Beograd 14 6 1 7 19
5 Bečej 13 5 1 7 16
6 Taš 14 4 2 8 14
7 Valjevo 14 3 1 10 10
8 Spartak Prozivka 14 2 0 12 6