XS
SM
MD
LG

Zvezda protiv Slavije za finale IHL-a

Hokejaši Crvene zvezde dobili su svog protivnika za polufinalni duel IHL takmičenja. Nakon što su naši oklopnici bez većeg napora savladali u četvrtfinalu ekipu Vojvodine, ekipa Slavije iz Ljubljane je slavila protiv Celja nakon tri odigrane utakmice i tako će u sredu, 20. marta, izaći na megdan našim hokejašima u borbi za finale.


Foto: facebook.com/crvenazvezdaicehockeyclub

Slavija je prva od tri ekipe od kojih je Crvena zvezda ove sezone doživela poraz (druga dva poraza su bila protiv Celja i Triglava). Naime, u svom prvom nastupu u ovoj sezoni, crveno-beli su gostovali u Ljubljani i doživeli težak poraz od 4:0. Ipak, nakon što se četa trenera Jovice Rusa pojačala, crveno-beli su slavili u dva naredna duela koja su odigrana u Beogradu i to sa 7:2 i 3:1.  Poslednji duel ove dve ekipe odigrale su u Ljubljani i Zvezda je slavila ubedljivo s 3:0, ali u utakmici koja ni malo nije bila lagana.

Po svemu do sada prikazanom, crveno-beli oklopnici su favoriti u susretima sa Slavijom. Ipak, ne treba zaboraviti prošlu sezonu  kada je ekipa Celja uspela da iznenadi naše hokejaše i tako ih spreči da uđu u finale. Zato verujemo da će trener Jovica Rus i igrači biti izuzetno i motivisani i oprezni, te da će u ovu polufinalnu seriju ući hladne glave i sa jasnim ciljem – ostvariti dve pobede i proći u finale IHL-a.

Po rečima sporskog direktora, Nenada Rakovića, svi igrači su spremni i Zvezda bi na led u Ljubljani trebala da izađe u najjačem sastavu.

Prva utakmica ove polufinalne serije igra se u Ljubljani, u sredu 20. marta, dok će se druga utakmica odigrati u subotu, 23. marta, u Beogradu, u ledenoj hali Pionir. Eventualna treća utakmica igrala bi se u utorak ili sredu u Beogradu. Ukoliko bude nekih promena oko termina utakmica u Beogradu (jer se u subotu igra i polufinale plej ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana), uredno ćemo vas obavestiti na našem portalu.

Izvor: czbgtv.com