XS
SM
MD
LG

Bodi Miler u timu Eurosporta u Pjongčangu
  • Partnerstvo između kompanije Discovery i Milera za Kocku Eurosporta predstavlja “iskorak iz standardnog”

 

  • Osvajač zlatne olimpijske medalje predvodiće tim analitičara alpskih disciplina u revolucionarnom studiju – Kocki Eurosporta

 

  • Kompanija Discovery Communications donosi prve u potpunosti digitalne Igre širom Evrope*. Svaki minut. Svi sportisti. Svi sportovi…samo na Eurosportu

 

  • Jedinstven uvid i analiza više od 150 stručnjaka za zimske sportove

 

Eurosportovom timu stručnjaka za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. pridružio se i Bodi Miler, osvajač šest olimpijskih medalja. Legenda alpskog skijanja postaje deo tima koji danas čini više od 150 svetskih eksperata  i komentatora, a Miler je ujedno i zaštitno lice studija Eurosport Cube (Kocka Eurosporta). U timu Eurosporta nalazi se 58 olimpijaca koji su učestvovali na 151 Olimpijskim igrama i osvojili 75 medalja. Oni će zajedno pokušati da približe Zimske olimpijske igre još većem broju ljudi na više uređaja nego ikada ranije.

 

Kako bi obeležili mesec dana do početka Igara u Pjongčangu 2018, Eurosport je okupio tim svojih stručnjaka, uključujući i Milera, koji su pokazali na koji način će prenositi Igre gledaocima širom Evrope. Oni će kombinovanjem ekspertize bez premca i inovativne tehnologije, koja se ogleda u Kocki Eurosporta, gledaoce približiti akciji.

 

Na samom događaju otkriveno je više detalja u vezi sa revolucionarnom Kockom Eurosporta. U ovom jedinstvenom studiju, uz pomoć uvećane stvarnosti (augmented reality) i unapređenih podataka, biće stvoreno trodimenzionalno i interaktivno okruženje. Ovakva postavka će timu stručnjaka pružiti mogućnost da gledaocima predstave vrhunsku analizu najboljih momenata od 900 sati akcije uživo, prikazujući detalje i smernice koji će odrediti na koji način će šampioni osvojiti zlato.

 

Mileru, koji će analizirati alpska takmičenja u novom studiju, pridružiće se i olimpijski osvajači i eksperti Eurosporta:

 

  • Nemački olimpijski šampioni u ski skokovima Sven Hanavald (Sven Hannawald) i Martin Šmit (Martin Schmitt)
  • Norvežanin Ćetil Andre Amod (Kjetil Andre Aamodt) jedini sportista koji je osvojio više olimpijskih medalja u alpskom skijanju od Milera
  • Italijanka Karen Pucer (Karen Putzer) osvajačica bronzane olimpijske medalje i alpska skijašica
  • Šveđanin Hakan Lub (Håkan Loob) olimpijski šampion u hokeju na ledu 1994
  • Dvostruki osvajač bronzane medalje i ski skakač Anders Bardal (Anders Bardal)

 

Ljubitelji zimskih sportova imaće priliku da prate Bodija Milera, koji će u Kocki Eurosporta pružati najbolju analizu alpskih disciplina ikada viđenu na Olimpijskim igrama. Sadržaj iz Kocke čini deo Eurosportovog programa namenjenog Zimskim igrama sa više od 4000 sati sadržaja uživo ili na zahtev, koji će biti dostupan na svim uređajima u 48 zemalja i teritorija širom Evrope*.

Bodi Miler, osvajač kombinacijskog zlata u Vankuveru 2010. godine i još šest olimpijskih odličja rekao je: “Ovo što radi kompanija Discovery je nekonvencionalno. Oni idu daleko izvan granica standardnog, a ja sam radio nešto slično tokom moje karijere i zbog toga smo mi tako dobar spoj. Ideja kompanije Discovery da uvek budu bolji i da pomeraju granice u skladu je sa mojom životnom filozofijom, tako da mi je zaista drago što smo sklopili ovo partnerstvo.”

 “Jedva čekam da uđem u Kocku Eurosporta i da fanovima prenesem akciju sa staze. Ovo je zaista revolucionarno. Bićemo u mogućnosti da ljubiteljima zimskih sportova fizički pokažemo razlike između pobede i poraza. Ne bi me iznenadilo da ova dubinska analiza utiče na to kako sami sportisti procenjuju svoj performans kasnije.”

Piter Haton, direktor Eurosporta je izjavio: “Uzbuđeni smo što se Bodi priključio našem timu vrhunskih sportskih stručnjaka koji će nam pomoći da transformišemo iskustvo praćenja Olimpijskih igara. Bodijevi jedinstveni uvidi zajedno sa inovativnom tehnologijom Kocke Eurosporta pružiće gledaocima vrhunsku analizu događaja i na takav način će ih približiti njihovim omiljenim sportistima kao nikada do sada.”

 

Prenos Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu na Eurosportu počinje u četvrtak 8. februara, uživo ili na zahtev na svim uređajima. Interaktivni Eurosport Plejer je jedino mesto na kom  fanovi širom Evrope* mogu pratiti svaki minut, svakog sportistu i svaki sport onlajn, na mobilnim i tablet uređajima ili putem tv-a, omogućavajući fanovima da ne propuste nijedan momenat sa Igara. Fanovi će imati priliku da personalizuju i definišu svoje olimpijsko iskustvo - birajući šta žele da gledaju, kada i kako žele da prate Zimske olimpijske igre.

Za više informacija u vezi sa Zimskim olimpijskim igrama na Eurosportu posetite:

 www.eurosport.com/olympics