XS
SM
MD
LG

La Vuelta - Poslednja UCI Velika trka u sezoni

Nakon Đira i Tura, došao je red na treću UCI Veliku trku, Vueltu Španije, koja startuje 19. avgusta timskim hronometrom u Nimeu u Francuskoj.

Organizatori Trke oko Španije nastavljaju da testiraju izdržljivost učesnika, poslednja Velika trka u sezoni donosi i brutalan parkur sa čak sedam planinskih ciljeva, uključujući i legendarnu Angliru, gde je finiš pretposlednje etape.

Sa planinama će se takmičari sresti u ranoj fazi trke, već na trećoj etapi koja prolazi kroz Andoru od Nimea, nakon čega će peloton ući u Španiju, tačnije Kataloniju, gde će se održati 4. etapa.

Ali to ne znači da će biciklisti odmarati na plažama, štaviše, transfer u Valensiju donosi još jednu brdovitu etapu, koja se završava usponom treće kategorije na Ermita Santa Lusiju.

Ozbiljni planinski ispiti dolaze na red krajem druge nedelje, kada peloton odlazi u Sijera Nevadu, gde takmičare očekuju dva velika planinska cilja pre drugog dana odmora.

Dan odmora donosi putešestvije od 800 kilometara, kada će vazdušnim putem svi timovi preći u Logronjo, gde posle ravne etape dolaze na red dva manja planinska cilja na etapama 17 i 18. Posle valovite 19. etape, pobednik Vuelte će biti odlučen na Angliru cilju.

Šampion Vuelte 2016. bio je Kolumbijac Nairo Kintana, koji je za minut i 23 sekunde bio brži od šampiona Tura, Krisa Fruma, a trku je završio posle 83 sata i 31 minut provedenih na biciklu.

Brojna ekipa Eurosporta će pratiti takmičare na Vuelti, svakodnevno pripremajući ekskluzivne sadržaje, poput intervjua, ekspertskih analiza i specijalizovanih emisija, u kojima će biti objašnjena taktička i tehnička rešenja za različite situacije u kojima se mogu naći takmičari. Ekipu Eurosporta predvodiće Huan Antonio Fleča, Laura Merceger i Ešli Haus.

Tipičan Vuelta dan na Eurosportu:

14:45 Vuelta ekstra

15:00 Direktan prenos etape

17:45 Vuelta ekstra

20:00 Vuelta - pregled dana