XS
SM
MD
LG

Mašinac se plasirao u finale Kupa Srbije, konačno pobeđena Zvezda!

Iako je meč završen rezultatom 1:1, to je ono na šta su i računale fudbalerke niškog Mašinca, pa su odličnim izvođenjem penala na kraju uspele da dođu do pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu i tako se plasiraju u finale Kupa Srbije, gde ih čeka Spartak.

Masinac Sloga Radnicki stadion na Delijskom visu

Bolje izvođenje penala presudilo; foto: JV/M. J.

S obzirom na kvalitet koji poseduje crveno-beli tim, Nišlijke su pre svega pokušavale da preseku njihove napade, što im je uglavnom i polazilo za rukom, pa je prvo poluvreme okončano bez golova. Oba tima su imala po nekoliko odličnih šansi, ali sa jedne strane Mašinac nije uspevao da završni udarac pošalje kako treba, dok je sa druge goman Maja Jović bila odlična na mreži.

Odgovor na gol koji je niški tim primio u 49. minutu stigao je baš kada je bilo najpotrebnije - 10 minuta pred kraj. Milica Stanković je šutom sa centra terena pronašla Aleksandru Lazarević, koja je glavnom savladala golmana crveno-belih za 1:1.   

Tako je i završen regularni deo utakmice i usledili su penali, a fudbalerke Mašinca poentirale su svakog puta, za razliku od Beograđanki, koje su 2 puta promašile.

Trener Nišlijki Perica Krstić rekao je da su verovali da će proći u finale i pored toga što je Crvena zvezda bila favorit. To je delom zbog prednosti domaćeg terena, a delom zbog toga što su u duelima koje su ova dva tima odigrala ove sezone, crveno-bele uspele da slave 2 puta, a jednom je bilo nerešeno.

Odredili smo taktički zadatak da zatvorimo njihovu igru, da im ne damo da se razmahnu i da nam odgovara i nerešen rezultat. Mislim da je ovo sjajan rezultat i sjajan uspeh u odnosu na sve probeleme koje smo imali ove sezone. Nadam se da ćemo u finalu uspeti da protiv Spartaka napravimo iznenađenje i senzaciju poput ove - kaže Krstić.

U drugom meču polufinala Spartak je bio i više nego ubedljiv protiv Vojvodine i pobedio sa 6:0. Finale je 3. juna i igraće se najverovatnije u Gornjem Milanovcu, uz direktan TV prenos.


Mašinac Trejs PZP 1 : 0 Sloga Radnički
Crvena zvezda 2 : 2 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 11 1 0 34
2 Crvena zvezda 12 6 2 4 20
3 Mašinac Trejs PZP 12 2 2 8 8
4 Sloga Radnički 12 2 1 9 7