XS
SM
MD
LG

Dina već preuzima dirigentsku palicu u moskovskom Spartaku

Dina Blagojević - Photocredit: Spartak Moskva

Srpska reprezentativka Dina Blagojević koja je prošlog meseca odigrala 60-tu utakmicu za državni tim, ovog leta je potpisala dvoipogodišnji ugovor sa najvećim ruskim klubom Spartakom iz Moskve. Zajedno, u paketu sa Tijanom Filipović postale su najzvučnija pojačanje ne samo Spartaka, već i cele ruske lige. 

Igrala si šest godina u nemačkoj Bundes ligi, kakvi su ti prvi utisci iz Rusije?

"Imala sam malo informacija pre odlaska, ali zaista je sve organizovano na zavidnom nivou i rekla bih i bolje nego u Nemačkoj. Spartak je veliki klub vodi se računa o svim mogućim detaljima, i na nama je da se samo posvetimo svojim fudbalskim obavezama. Način na koji se izveštava sa utakmica, kako se prati cela liga, uslovi za igru i treninge, kao i posete na utakmicama mi govore da sam napravila pravi potez", zadovoljna je prvim utiscima uvek nasmejana Dina.

Ovog vikenda Spartak je dominantno osvojio tri boda na svom terenu protiv gostujućeg Jeniseja. U glavnim ulogama ste bile ti i Tijana Filipović.

"Bilo je teško vreme, ali smo imale veliku podršku naših navijača. U takvim okolnostima prosto ne možete a da ne date sve od sebe. Pobedile smo 2:0 ali smo igrom i šansama mogle da slavimo mnogo ubedljivije. Drago mi je da je Tića postigla fenomenalan gol i odmah pokazala kakav je majstor. Prija nam pažnja svih ljudi oko kluba kao i naših navijača", zahvalna je svima naša reprezentativka.

Trener Spartaka iz Moskve Vadim Kozlov već ističe da je Spartak imao i do sada dobre pojedince, ali da tvojim dolaskom ima i šefa na terenu i da se sada vidi da tim ima i glavu i rep.

"Uvek gode lepe reči trenera. Mislim da imamo zaista kvalitetne pojedince i da ćemo igrati sve bolje i bolje. Treba nam i malo vremena još bolje da se upoznamo. Sva sreća tu je Tića Filipović s kojom već dugo igram u reprezentaciji pa je sve odmah lakše. Mi se odlično razumemo i na terenu i van njega, pa pokušavamo zajedničkim snagama da prenesemo pobednički mentalitet na celu ekipu" jasna je alfa i omega Spartaka Dina Blagojević.

Zbog pauze u Kupu Rusije, sledeća utakmica Spartaka je 10. avgusta u gostima protiv Rjazanja. 


Igrač
Vezni red
Broj godina: 27
Spartak DOO 4 : 3 Sloga Zemun
Crvena zvezda 0 : 1 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 20 18 0 2 54
2 Spartak (-1) 20 18 0 2 53
3 Sloga Zemun 20 8 3 9 27
4 Spartak DOO 20 7 3 10 24