XS
SM
MD
LG

Eurosport predstavio vizuelni identitet koji će biti u upotrebi tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. godine

Predstavljeni namenski logo i novi identitet brenda za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine. Logo je inspirisan kulturom i tradicijom Južne Koreje. Zimske olimpijske igre 2018. su prve koje Eurosport prenosi kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi.

Eurosport je danas predstavio svoj novi TV logo za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine. Igre u Pjongčangu su prve koje će Eurosport prenositi kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi.

Logo Eurosporta koji će biti u upotrebi tokom Olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. godine simbolizuje kako početak nove ere za evropsku sportsku destinaciju broj jedan tako i najveći sportski događaj koji će moći da se isprati na svim kanalima i platformama Eurosporta za vreme priprema, ali i tokom Igara u Pjongčangu.

Novi logo čine aktuelni logotip Eurosporta i slovna oznaka Pjongčanga, ispod kojih se nalaze Olimpijski krugovi. Iznad ova tri elementa nalazi se silueta planine – prirodnog okruženja Zimskih igara. Pozadina, u obliku luka, predstavlja imitaciju oblika olimpijskih krugova i biće dostupna u više različitih boja, na taj način izražavajući duh moderne K-pop kulture.

Piter Haton (Peter Hutton), direktor Eurosporta, je izjavio: “Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi i ponosni partner najvećeg svetskog sportskog događaja, želimo da osiguramo da Eurosport postane sinonim za Olimpijske igre u svakoj prilici. Ovakav identitet brenda odražava duh Južne Koreje i mi se nadamo da će postati prepoznatljiv ljubiteljima sporta kao upečatljivi momenat naših prenosa iz Pjongčanga 2018. godine.”

Haton je dodao: ”Ostalo je manje od godinu dana do Igara u Pjongčangu, i mi već uveliko sprovodimo našu nameru da izmenimo iskustvo praćenja Olimpijskih igara i da ih približimo što većem broju ljudi u Evropi. Želimo da ljubiteljima sporta ponudimo nešto zaista drugačije, šansu da isprate svakog lokalnog heroja, svaki sport i svaki trenutak koji je njima važan. Program koji emitujemo dokazuje da smo sposobni da to postignemo.”

Na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama, Eurosport će prenositi više od 100 događaja, uživo ili na zahtev korisnika, omogućavajući korisnicima pristup putem bilo kojeg uređaja u bilo koje vreme. Zahvaljujući tome, Igre u Pjongčangu 2018. godine će postati najdigitalnije Olimpijske igre u Evropi ikada, prenosom svakog trenutka akcije, kao i stvaranjem velikog broja sadržaja na digitalnim sajtovima Eurosporta (uključujući i Eurosport.com) i na društvenim mrežama.

Discovery Communications poseduje ekskluzivna multimedijalna prava za prenos Olimpijskih igara u 50 zemalja* i teritorija u Evropi u periodu od 2018. do 2024. godine, kako je objavio Međunarodni olimpijski komitet u junu 2015. godine.