XS
SM
MD
LG

Tako blizu, a tako daleko ...

Polufinale Kupa Srbije, ostalo je neostvareni san za fudbalerke Vojvodine. Novosađankama je nedostajao još samo korak do prolaza u narednu rundu, ali su im u odsudnim momentima zadrhtale noge, trema ih je savladala i veliki trud koji su uložile tokom svih 90 minuta igre, nije se valorizovao. Sa druge strane, Beograđankama takođe treba odati priznanje za odličnu igru, a njihovoj čuvarki mreže, Jovani Ivanović, idu sve počasti za tri odbranjena jedanaesterca.


Prema očekivanju, utakmica dva crveno-bela tima protekla je u čvrstoj, beskompromisnoj igri, punoj taktičkog nadmudrivanja. Crvena zvezda je tokom prvih 45 minuta imala duže loptu u posedu i njene igračice su stvorile dve dobre prilike za golove. Prvi put je u šansi bila najbolji strelac, Mirela Tenkov, koja je dobila jednu dubinsku loptu u šesnaesterac, šutirala iz poluokreta, ali je novopečena „A“ reprezentativka na golu Vojvodine, Tanja Đapić, odlično reagovala i sačuvala svoju mrežu. Nedugo potom, Dejana Stefanović je sjajno šutirala sa preko 30 metara, ali je lopta nošena efeom, okrznula prečku i otišla u gol aut.
Najbolju priliku za Vojvodinu imala je Adrijana Delić, ali je njen šut, iskosa sa leve strane, u poslednjem trenutku, izblokirala jedna od igračiica iz odbrane Crvene zvezde.
Novosađanke su podigle nivo svoje igre u drugom poluvremenu što je rezultiralo konkretnijim akcijama i prilikama za postizanje pogodaka. Najbliže vođstvu, bile su u 65. minutu, kada je nakon kornera sa desne strane, neko iz odbrane Crvene zvezde izbio loptu na dvadesetak metara po sredini gola, pravo na nogu Dunji Trajković. Usledio je odličan udarac, lopta je poletela ka nebranjenoj mreži, ali je sa gol linije, Mirela Tenkov, glavom izbila ponovo u korner. Igračice Crvene zvezde, uzvratile su preko talentovane Jovane Agbabe koja je veštim driblingom sama sebi stvorila priliku za udarac, šutirala snažno, ali je umesto mreže, pogodila stativu.
Desetak minuta pre kraja, videli smo i jednu spornu situaciju pred golom gošći. Prilikom pokušaja Adrijane Delić da uđe u kazneni prostor i borbe za poziciju sa dve odbrambene igračice Crvene zvezde, jedna od njih, zaustavila je loptu rukom, ali sudija Jelena Ristić, nije smatrala da je postojao prekršaj i pustila igru da teče svojim tokom.
To je bila i poslednja šansa da se rezultat promeni u regularnom toku i na red su došli jedanaesterci. Kao što smo na početku izveštaja rekli, Beograđanke su bile spretnije, koncentrisanije i srećnije i zasluženo se plasirale u ½ finale.

Jedanaesterci :

Milica Mijatović 0: 1                     Aleksandra Savanović 1 : 1
Dejana Stefanović 1 : 2                Dunja Trajković 2 : 2
Katarina Đorđević  (Đapić brani)    Danijela Kolarić 3 : 2
Mirela Tenkov (preko gola)            Adrijana Delić (Ivanović brani)
Jovana Aranđelović 3 : 3               Tanja Đapić (Ivanović brani)
Tijana Đorđević 4 : 3                    Anastasija Nikolić (Ivanović brani)

Priliku za kakav-takav revanš, fudbalerke Vojvodine, imaće već za 3 dana, kada gostuju ekipi Crvene zvezde u okviru 3. kola plejofa. Posebno nas zanima, da li će tu (ili bilo koju drugu utakmicu u Beogradu), suditi sudija iz Novog Sada ...

VOJVODINA-CRVENA ZVEZDA  0 : 0 penalima 3 : 4

FC „Vujadin Boškov“ - Gledalaca: 150. Sudija: Jelena Ristić (Beograd). Žuti karton: Jonović (Vojvodina).

Vojvodina: Đapić, Milanović, Kolarić, Nikolić, Vukčević, Trajković, Jonović, S. Savanović (od 25. min Malijar), A. Savanović, Trbojević (od 55. min Kovačević), Delić.

Crvena zvezda: Ivanović, Trišić, T. Đorđević, Stojanović, Stefanović, Tenkov, Mijatović, K. Đorđević, Aranđelović, Agbaba, Kruz.

 


Vojvodina 4 : 5 Crvena zvezda
Mašinac 0 : 0 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 8 4 0 28
2 Mašinac 12 6 4 2 22
3 Crvena zvezda 12 2 3 7 9
4 Vojvodina 12 0 5 7 5