XS
SM
MD
LG

Banjalučanima bronza na EP u raftingu na Vrbasu

Posada banjalučkog Dajak kluba, osvojila je bronzanu medalju u disciplini sprint na Evropskom prvenstvu u raftingu u Banjaluci. Prvo mjesto osvojila je druga posada Češke Republike, a drugo reprezentacija Slovenije. Kod dama, prvo mjesto su osvojile Ruskinje, drugo mjesto pripalo je prvoj posadi reprezentacije Velike Britanije a treće su Italijanke.

"Moramo biti zadovoljni jer smo samo sanjali da uzmemo medalju, ali ipak mislim da smo mogli bolje i H2H-u", rekao je Igor Kuzmanović, član posade Dajak kluba, u prvoj izjavi banjalučkim novinarima nakon osvajanja bronzane medalje u disciplini sprint.  "Očekivali smo dobar rezultat, ali nam je ipak drago što smo već danas osvojili dvije medalje. Ali sutra ćemo još jače napasti jer je slalom naša disciplina", siguran je Marko Mihelič, kapiten reprezentacije Slovenije.

Vjerovali smo od samog početka u sebe. Imali smo jednostavno dobar osjećaj prije početka trke, dali smo sve od sebe, odlično odveslali i pobijedili. Ovo je velika stvar za naš tim, rekao je Jirži Paša, kapiten rafting kluba Troja i druge posade reprezentacije Češke Republike.

U disciplini H2H ponovo je viđen zanimljiv okršaj dvije ruske posade. Bolja je bila druga posada Ruske reprezentacije.  Treće mjesto osvojili su Slovenci koji su u borbi za bronzu bili uspješniji od posade domaćeg Dajak kluba.

"Dva ruska tima u finalu… To je zaista veliki uspjeh. Na kraju se ispostavilo veoma pametno što smo na Prvenstvo došli nekoliko dana ranije, pa smo dobro upoznali i stazu i rijeku. Sve nam se poklopilo. Naporno smo radili pa ni rezultat nije izostao", kaže Dmitri Akčin, član druge posade reprezentacije Rusije

Kod dama pobjedu u disciplini H2H odnijela je prva posada Velike Britanije ispred Italije i Mađarske.