XS
SM
MD
LG

Zlatne nade Lagundžić i Antonijević

Proteklog vikenda u Segedinu je održan kajakaški turnir Olimpijskih nada na kome je učestvovalo 20 zemalja sa oko 350 kajakaša i kanuista. Zbog svetske pandemije izostale su neke od svetskih velesila kao što su Nemačka, Poljska, Slovačka, Belorusija, Australija i Novi Zeland…

Srbiju je reprezentovalo 17 posada, sa 25 takmičara koji su osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Branko Lagundžić je bio najbrži u kajaku na 1000 metara, Đorđe Antonijević na 200, i Željani Petrović je pripala bronza u najkraćoj disciplini. Navedeni takmičari su potvrdili najbolje plasmane, dok je Petrovićeva za dva mesta bila slabija.  

Narednog vikenda u Segedinu će se održati Svetski kup za seniore, na kome će pored naših eminentnih kajakaša nastupiti Lagundžić i Petrovićeva. Najviše nade se polaže u Ervina Holperta, olimpijca Milenka Zorića, Anđela Čombeta, Stefana Vekića, Bojana Zdelara, od koga se najviše očekuje, kao i od Strahinje Stefanovića, koji je izborio olimpijsku kvotu. Takođe, Milica Starović je izborila olimpijsku vizu, i jedan je od naših aduta.