XS
SM
MD
LG

Počinje Evropsko rafting prvenstvo u Banjaluci

Evropske reprezentacije polako dolaze u Banjaluku. Tokom dana  u Banjaluku dolaze reprezentacije Velike Britanije i Gruzije. Sve evropske reprezentacije stići će u Banjaluku najkasnije do utorka kada će Prvenstvo zvanično i početi.

- Nemamo više nikakvih nepoznanica. Svi smo potpuno spremni za početak Prvenstva. Timovi polako stižu, a već unapred rezervisali su smeštaj i sve teče prema planu.  Za učešće na šampionatu prijavila su se 53 tima iz 17 zemalja u svim uzrasnim kategorijama“ kaže direktor Prvenstva i predsednik Kajak kanu i rafting saveza RS i BiH, Aleksandar Pastir.

Na Vrbasu već treniraju ruski timovi. Uvežbavaju sprint, H2H ali i slalom. Prezadovoljni su stazom u kanjonu Tijesno. “Ovo je zaista živopisno mesto, reka je odlična. Koliko smo u ova dva dana videli,  i staza je veoma zahtevna. Neće biti nimalo lako, ali mi ćemo dati sve od sebe,  pogotovo u slalomu, da se domognemo medalje”, kaže član posade reperezentacije Rusije - Denis Kamišenko.

Na Prvenstvu će nastupiti i tri posade reprezentacije Srbije, dve u muškoj i jedna u ženskoj konkurenciji, potvrdio je predsednik Rafting saveza Srbije, Boris Purjakov.

Podsećamo, Evropsko rafting prvenstvo održaće se na reci Vrbas od 19. do 24. maja. Ceremonija otvaranja Prvenstva predviđena je za sredu 20.05 u 20.00 časova u Rafting centru Kanjon u Karanovcu, a najzanimljvija – noćna finalna slalomska trka, održaće se u subotu 23.05.2015 u 19.00 časova.