XS
SM
MD
LG

Hiljadu razloga navijača za Radnički

Šumadijski jadranski ligaš prvu moralnu, ali i finansijsku pomoć dobija od navijača. Iako zbog poznato teške ekonomske situacije u Kragujevcu, kao i činjenice da grad Kragujevac, što zbog finansijske, što zbog uopšte nejasne političke situacije, ne pruža odgovarajuću i neophodnu pomoć Radničkom, u gradu na Lepenici ima različitih mišljenja o budućem statusu kluba, Ivan Grujin, predsednik Radničkog veruje da klub, i pored svega, ima veliku podršku.

(Foto: KK Radnički)

To su, juče pokazali i navijači koji su se oglasili saopštenjem za javnost. Kako Radnički uvek ima veliku podršku sa tribina, to saopštenje, svakako, nije beznačajno:

- Vrednujući ono što je Košarkaški klub “Radnički“ iz Kragujevca na terenu ostvario za srpski sport uopšte, i košarku posebno, a odazivajući se na apel Kluba od 28. avgusta, da svi ljudi dobre volje pomognu opstanak košarke u gradu na Lepenici i uključe se u rešavanje statusa Radničkog, simpatizeri „kabasti“ i “huk sa zapada“, uz najširu podršku ljubitelja košarke, organizovaće akciju “Hiljadu razloga za Košarkaški klub Radnički – sve hiljadu dinara“ – najavljuju navijači.

Oni su naglasili da će od danas da postave punktove u gradu na kojima će da prikupljaju sredstva koja će da ulože, kako kažu, u borbu za spas Košarkaškog kluba Radnički.

- Ima nas mnogo koji ćemo učestvovati u ovoj akciji, jer želimo da prikupljanjem i ulaganjem novčanih sredstava u Klub obezbedimo da se naš “Radnički” i naredne sezone takmiči u Jadranskoj ligi. Svesni smo teškog ekonomskog trenutka u društvu uopšte, ali on sam po sebi mora da bude pokretač ka boljem,a ne opravdanje za večito loše. Našom akcijom želimo da podsetimo sve u Kragujevcu i Srbiji na razloge zašto su doveli Jadransku ligu u Kragujevac, kao i one koji predstavljaju klub, zbog čega su došli u Kragujevac – ističe se u pomenutom saopštenju.

Jedan iz vatrene grupe navijača Radničkog, koji sebe nazivaju „kabasti“, a koji učestvuje u akciji organizovanja aktivnosti za pomoć Radničkom, nije želeo da kaže ime ne iz straha nego da, kako kaže, ne bi sebe stavio iznad drugih navijača Radničkog, najavljuje i da se spremaju da uđu u praznu sportsku dvoranu „Jezero“ i da navijaju. Tu bi već naveliko trebalo da terniraju košarkaši Radničkog, a neizvesnost je sve veća i veća, pa bi i ovo bio razlog više za sve koji sa društvenog i sportskog stanovišta imaju zadatak da održe nivo srpske košarke, da se prenu i odgovore na pravi način.