XS
SM
MD
LG

Duel koji ništa ne menja

U poslednjem kolu Superlige, u kojoj su obezbedili učešće u Jadranskoj ligi, Radnički večeras (20,00) igra u Čačku, protiv Borca. Neočekivani obrt u duelu direktnih konkurenata za treće mesto u Superligi, u kojem je Radnički prokockao prednost od 24 poena razlike (74:50), koliko je imao u 26. minutu utakmice, doprineo je da večerašnji komšijski duel u Čačku nema nikakav rezultatski značaj. Zato je i logično što kragujevački klub more neke druge brige, koje ih pritiskaju već dugo i predstavljaju teret koji ni igrači ni rukovodstvo ne mogu lako da nose sa sobom. Zato i ne čudi izjava trenera Miroslava Nikolića, posle preksinoćnog hladnog tuša u završnici utakmice:

- Uprkos neprijatnom porazu zahvaljujem se mojim igračima, koji su u ovoj sezoni igrali u izuzetno lošim uslovima i pod pitanjem da li će biti plaćeni. Dakle, u takvim uslovima ni četvrto mesto nije ispod časti – prva je ocena Nikolića.

Sa prethodnog duela Radničkog i Borca (Foto: KK Radnički)

U takvim uslovima, nije ni čudo što su na vodu isplivale neke slabosti direktno uslovljene neregularnom, odnosno vrlo lošom finansijskom situacijom u klubu:

- U odlučujućim trenucima, mlađa i poletnija ekipa Mega Vizure odigrala je disciplinovanije, dok su se moji igrači više bavili suđenjem i to je bilo presudno. Ekipa je istrošena i sada nam je, s obzirom na to da smo cilj ostvarili, odnosno plasirali se u regionalnu ligu, prvi zadatak da pokušamo da konsolidujemo klub, ako to bude bilo moguće – nije preveliki optimista Nikolić.

Naravno, vereuje se da će Kragujevčani u Čačku nastojati da se prikažu u najboljem svetlu, ali i da će priliku da dobiju, pošto utakmica sa sobom ne nosi nikakav imperativ, i neki od igrača koji su više sedeli na klupi nego trčali po parketu. Pre svega, misli se tu na Jevtovića, Jankovića, Novaka…

Očigledno je da Radnički u ovom trenutku, mislimo tu pre svega na ljude koji ga vode, nije preterano okrenut večerašnjem susretu, već kako održati klub i kako dalje. Mnogo pitanja i nepoznanica, ali i vera da mlado i ambiciozno rukovodstvo Radničkog ima snage da pobedi „protivnika“, koji im je, u ovom trenutku, preči od Čačana. Ali, Čačanima kao poznatim poklonicima košarke obećavaju još jedno uživanje u kraljici sportskih igara.

 


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17