XS
SM
MD
LG

Aleksandar Vasić na skeneru Metalac- Farmakoma

 

 Valjevski prvoligaš na korak do  Superlige posle blistave partije u “Strelištu “ svog sugrađanina u dresu Tamiša Aleksandra  Vasić, zainteresovan da vrsnog plejmejkera u svojim redovima.

 Prootutnjali su Vaaljevci kroz  Čačak, Užica, Kosjerić i Pančevo.  Respektabilni tim iz Valjeva je pokazao kvalitet ali ne i moć da da gazi rivale i u Superligi. Trener Metalca Siniša Matić se ne osvrće previše na ono što je bilo, okrenut je  narednim okršajima i zadacima pred  Superligu.

-Naš posao je da “ratujemo i pobeđujemo”. Svako odgovara za svoj deo posla. U Metalcu kao i u vojsci vlada hijerarhija. General pravi i odgovora za taktiku i način “ratovanja” Vojnici su tu da “ginu i pobeđuju

Očigledno je da je za Superligu potrebno još kvalitenih igrača

-Radimo na angažovanju pleja i pojačanja na poziciji četiri ili pet. Aleksandar Vasić je u Pančevu  pokazao sve što krasi modernog pleja: mudrost i odgovornost, zrelost, organizatorske i realizatorske  sposobnosti, osećaj za  igra u oba smera. Baš takav igrač je potreban je Metalcu

Kada je pitanju četvorka ili petica naziru li se kandidati?

-Tri igrača je u opciji. Iako imamo još tri nedelje do početka Superlige, želeo bih što pre da razrešimo sve dileme i počnemo da uigravamo tim za Superligu- bez dileme je kao  i uvek Zemunac Matić, maksimalno posvećen pripremi ekipe za “osvetu” Meridiani za jesenji poraz u Futogu.     

Valjevac Aleksandar Vasić, kreator   igre Tamiša, novom sjajnom rolom je potvrdio da grad  Valjevo posle Vladimira Đokića i braće  Miloša i Jovana Teodosića ima pleja visokih standarda. Toliko puta  viđen u glavnoj ulozi u nizu  neverovatnih pobeda režisera i sceniriste Vladimira Đokića,u ludoj prvoligaško –superligaškoj sezoni Slobode kada su redom u Velikom Parku padali favoriti,  Vasić je u Pančevu pred svojim Valjevcima, bilo ih je više ne tribinama “Strelište” nego Pančevaca, odigrao maestralno. Potvrdio je   već viđenje lucidne  kreoatorske sposobnosti, ali osobine  rasnog strelca. Kratkotrajni dolazak u rodni grad iskoristili smo da opipamo I puls mladog košarakaša,diplomiranog inženjera ETF-a.

-Košarka je samo igra i uživam u svakom meču. Zadovoljstvo je igrati protiv rivala u čijim redovima su asovi poput   Čakarevića, Bakića Aleksića, Vulridža… Mogli smo da pobedimo, ali furiozni nalet Metalca u 3. četvrtini, bio je koban po Tamiš. Možda bi se bilo drugačije da utamica ne traje samo 40 minuta. Šalim se naravno, bolji tim je zasluženo slavio.

Mnogi Aleksandra Vasića već vide u Metalcu!

-I ja sam to čuo i ništa više. Ističem Metalac ima sjajnog pleja Vukašina Aleksića. Ne sumnjam da  moj nesuđeni trener (Matić ga je pre godinu dana planirao da “preotme” Užičanima pri.aut.)  zna najbolje  šta želi, a kako radi pokazuju rezultati. I pored poziva iz drfugih klubova, povratak u svoj grad, posebno u okolnostima igranja u Superligi je san svakog mladog čoveka i veliki izazov.  Ako je suđeno  nosiću posle dresa Gimnazijalca ponovo dres mog Metalca, gde sam i načinio prve košarkaške korake. O svemu tek pošto završim svoje obaveze u Tamišu. Ugovor sa Pančevcima je na snazi još dve nedelje -kaže mladi Valjevac, čijim bi povratkom     Metalac-Farmakom   kompletirao posadu na “letu” za ABA ligu. 

Konačno u okolnostima, gde  trener ponovo ima sve ingerencije oko sastava tima  i dovođenja igrača, svaki Valjevac konačno sme,ne samo da se pomisli nego i javno da  kaže: Sa Čakarevićem, Bakićem,Vulridžom i tandemom plejmejkera Aleksić -Vasić Metalac bi nastavio da sanja svoj san na putu  uspeha  u najelitnijem srpskom takmičenju.

Branko Kovačević: Vasić je košarkaški biser!

Novi član tima škole košarke Metalca sa Rašom Radovanovićem, legendarni kapiten Crvene zvezde i Metalca  Branko Kovačević,  brat besmrtnog valjevskog čarobnjaka  pod obručima Zorana-Zoće- Kovačevića, , bio je fasciniran igrom Aleksandra Vasića u Pančevu.

-Vasić poseduje sve osobine rasnog pleja: zrelost, osećaj, ideju u igri, nepredividivost,  košarkašku drskost, realizaciju, odgovornost. Jednom rečju, biser!  Valjevo i Metalac imaju veliku šansu.  

Novi tandem plejmejkera Metalac -Farmakoma na vidiku : Aleksandar Vasić i Ognjen Kužeta(desno)


Sloboda 62 : 64 Tamiš
Vršac 102 : 78 Meridiana
Crnokosa 91 : 85 Napredak Rubin
Metalac 97 : 77 Smederevo
Konstantin 95 : 75 OKK Beograd
Borac 85 : 76 FMP
Vojvodina Srbijagas 94 : 83 Sloga
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 26 20 6 46
2 Crnokosa 26 18 8 44
3 Metalac 26 17 9 43
4 Borac 26 17 9 43
5 Konstantin 26 15 11 41
6 OKK Beograd 26 14 12 40
7 Vršac 26 13 13 39
8 Vojvodina Srbijagas 26 12 14 38
9 Tamiš 26 12 14 38
10 Napredak Rubin 26 11 15 37
11 Sloga 26 11 15 37
12 Smederevo 26 11 15 37
13 Meridiana 26 6 20 32
14 Sloboda 26 5 21 31