XS
SM
MD
LG

Valjevac Aleksandar Vasić i Bojan Bakić za moćni Metalac u Superiligi

U 23. kolu Prve košarkaške lige Srbije Metalac je osigurao plasman u Superligu. Posle Morave, Đetinje, Skrapeža "pregazio" i Tamiš (78:71), Bio je to sedmi uzastopni trijumf u sezoni  i prvi posle jedinog do sada u Pančevu, zabeležen  26.februara 2011.godine. Valjevac Aleksandar Vasić, arhitekta igre Tamiša, novom sjajnom rolom je potvrdio da grad  Valjevo posle Vladimira Đokića i Miloša Teodosića ima pleja visokih standarda.  Sa  Bojanom  Bakićem Vasić bi lako mogao da bude  udarni tandem Metalca  u elitnom takmičenju Srbije.

Prvo poluvreme okršaja u "Strelištu"pripalo je u putpunosti Pančevcima. Vasić je maestralno vodio domaćina. Zaustavio je Aleksića i Kužetu, a iako izložen najvećem pritisku, uspešno je organizovao napade, crtajući akcije saiagračima. Asistirao je 7 puta, zabeležio tri skoka, a po potrebi i pogađao koš rivala. Na asistencije Vasića Vuk Ivanović je ispalio rafal u koš Metalca. Poraslo je i preko potrebno samopouzdanje Peraku, Kesiću, Laliću, Manojloviću. Vasić je  otvorio put Hukiću za dva fantastična alej up zakucavanja. Izuzetno motivisani i okuraženi Pančevci  u 14. minutu stigli su do i za njih neverovatnih  34:22.

Vasiću i drugovima odgovorio je  najčešće jedini u sedlu kada je najteže, nepogrešivi strelac  Bojan Bakić. Sa 15 poena u prvom poluvremenu najzaslužniji je što je posle 37:39 u 17. Metalac dočekao nastavak meča sa minusom od četiri poena, 40:44.

Posle koša Bojana Stanojevića u prvom napadu u nastavku meča usledio je  furiozni nalet Metalca. Stanoje Knežević se istakao  nizom od 10 poena, nemogućim promašajima, ali i fanatičnom borbenošću. Marko Čakarević sve loše u prvom delu  meča  ostavio je  u svlačionici, a u nastavku  pokazao je zašto je došao  u Metaac. Na neverovatnu seriju valjevskog tima 21:0.  za 61:46 u 28. minutu Tamiš je bez bilo kakve reakcije. Stihijskim  napadima i brojnim ishitrenim nerezonski šutevima olakšava posao gostima da  serijom  kontra napada dođu do lakih poena.Očigledno nezaštićen od preagrasivnih čuvara, ali i nemoćan da spreči na ničim izazvanu paljbu ćorcima svojih saigrača, kao i kriterijumom  sudije Pecelja, komandant igre Tamiša, Valjevac  Aleksandar Vasić u jednom trenutku rezignirano cepa svoj dres. Ipak Hukić reakcijom ala “banana mena” Kinsija, “lepi” Kneževića i nagoveštava očajnički  nalet Pančevaca. Uspeva Tamiš da zapreti. U 37.minutu trojkom Kesića smanjuje na 65:71, i u 40.  Burić donossi  71:74. Ipak sedmi uzastopni trijumf Metalca overavaju neumoljivi Bakić u Krušćić.

Ogledalo moći Valjevaca je i 37 indeksnih poena suficita  (94:57) Čakarević je sa  11skokova bio dominantan, , Bakić i  Dujković  su zabeležili po 6, za svekupnih skor u skoku 36:25. Bakić je nanizao 19 poena, Knežević 14, Čakarević i Kruščić po 11, Kljajević 8, Aleksić 7.

Epitet igrača meča i pored poraza pripada  Aleksandru Vasiću.Novom maestralnom partijom obeleženom sa 12 poena i 9 asistencija  Vasić se na pravi način preporučio klubu iz svog grada za predstojeća iskušenja u Superiligi. Kesić je dodao 12 poena i 5 skokova, a Ivanović još 10 poena za Tamiš.

Poraz Crnokose u Vršcu doveo je Metalac sa 15 pobeda na drugu poziciju. Sa nova gri uspeha u Valjevu protiv Meridiane i Smedereva i u Kruševcu protiv Napretka, do kraja marta Metalac će biti u prilici da obori trenutno izjednačeni rekord od sedam uzastopnih pobeda u sezoni. Naime, u sezoni 2008/2009 sa trenerom Vladom Đurovićem Metalac je posle sedam startnih uspeha izgubio u Valjevu od tada Lajonsa iz Vršca, danas Radničkog iz Kragujevca.

BMV - Bakić, Matić, Vasić- mogući trio Metalca za čuda u Superligi