XS
SM
MD
LG

Uroš Mijalković, ponovo šampionski

Uroš Mijalković, ovog vikenda,  učestvovao je sa reprezentacijom Srbije na prestižnom Medjunarodnom turniru  “Moskovske zvezde” .  U nastupu za ekipu Srbije koja je poražena od ruske selekcije, Uroš Mijalković je jedini ostvario nerešen rezultat, ostali naši karatisti su poraženi. Drugog dana Mijalković je u kategoriji seniora do 78 kilograma zabeležio dve pobede. Poražen je u četvrtfinalu od španskog reprezentativca.  Nenad Djordjević, trener našeg šampiona ,  kaže da je Mijalković u izuzetno jakoj konkurencio ima uspešan nastup.

Uroš se borio u jakoj konkurenciji, sa starijim I iskusnim takmičarima iz zemalja koje su svetske velesile. Bio je medju najmlkadjim učesnicima. Pobede koje je postoigao pokazali su da vereme radi za njega I da će se naći u vrhu svetskog karatea. Borio se sa pravim profesionalcima, to takodje ne treba zaboraviti, podvukao je Djordjević. 

uros mijalkovic 3

Prošlog vikenda održan je i Kup Srbije za mladje pionire i pionirke, na kome su pirotski karatisti,  koji su nastupili zajedno sa babušničkim takmičarima,  imali zapažen nastup. Pionirska ekipa u sastavu Marija Nikolić, Tijana Randjelović i Branka Todorović. Aca Djordjević koji  je u drugom kolu poražen, plasirao se od 5. do 8. mesta .

Naša saradnja sa klubom iz Babušnice je sve bolja. Devojčice su imale odličan nastup. Dobro je da se polako izdvajaju talentovani takmičari koji kreću stopama naših šampiona. Takmičenja za njih tek predstoje.

Narednog vikenda održaće se u Čačku prvenstvo Centralne Srbije za kadete, pionire i mladje seniore. Na ovom takmičenju pojavićče se najbolji pirotski karatisti Uroš Mijalković,Marko Rajlković, Miloš Nikolić, Miroslava Djordjević i Lazar Manojlović  .