XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Erdeljan otvorio i zatvorio goleadu
14.08.2023 V. Jankov

Vojvodina iz Bačkog Gradišta - foto: FK Vojvodina  

Ubedljiva pobeda Gradištanaca na startu nove sezone, a da su domaći igrači, pre svega Ilija Erdeljan, bili smireniji pred golom gostiju, rival bi doživeo i teži poraz. Sve u svemu zasluženo je Voša osvojila tri boda u premijeroj utakmici sezone. Ilija Erdeljan j otvorio i zatvorio seriju golova, a prema šansama mogao je već na strtu da najavi trku za najboljeg strelca vojvođanskog „severa“.

 

Pored golova, utakmica je obilovala i kartonima, šest žutih i dva crvena. Promašene šanse i „kartonijada“ su jedino što nije bilo fudbalsko. Ostalo, potvrđuje da su, pogotovo, Gradištanci spremno dočekali novu sezonu.

Vojvodina - Preporod 4:1  (2:0)

Bačko Gradište: Igralište u SC „Đorđe Tapavica Džoja“. Gledalaca: 100. Ivan Repčak (Vrbas). Strelci: Erdeljan u 27 i 90+5, Janković u 44. i V. Novakoviću 90+3 za Vojvodinu, a Đurđevac u 60. minutu za Preporod. Žuti kartoni: Dabižljljević, Korać, Marković, a Momčilov, Babić, Oblaković (Preporod). Crveni: Pelengić (Vojvodina) u 81, a Momčilov (Preporod) u 90.

Vojvodina: Šmit, Dražić, Dabižljević, Ilić, Selić (od 56. Radosavljević) Pelengić, Korać, Janković (od 68. Sikimić), V. Novaković, Marković, Erdeljan.

Preporod: Bursać, Čakić (od 68. Čabrilo), Sloboda (od 59. Šašić), Brzulović, Momčilov, Stanić, Feješ, Babić, Oblaković, Đurđevac, Kovač.

V. Jankov

Zonske lige Zonske lige Vojvođanska liga "Sever" Vojvodina (BG) Preporod