XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Parni valjak razmontiran na Carevoj ćupriji

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prvi od dva derbija 22. kola Omladinske lige Srbije odigran je na Carevoj ćupriji, a sastali su se Čukarički i Partizan. Utakmica je odigrana po kišovitom i veoma hladnom vremenu, živa na termometru pokazivala je svega 4 stepena. To međutim nije smetalo akterima da pokažu svoje umeće, što im je omogućavala nova veštačka podloga.

U prvih desestak minuta oba tima su propustila da realizuju po jednu stopostotnu priliku, neefikasni su bili Gomes kod domaćih i Mirčetić za goste. Čukarički je poveo u 14. minutu, Subotić je iz kornera pronašao na drugoj stativi visokog Serafimovića, ovom je samo preostalo da se pokloni i ubaci loptu u mrežu. Veliki hendikep zadesio je goste u 19. minutu kada je Simić kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavio Arsovića, sudija Ržić mu je bez dvoumljenja pokazao crveni karton. Gosti su sa igračem manje bili prinuđeni da igraju malo defanzivnije, a na golu su imali sigurnog Ralića koji je u dva navrata odlično intervenisao zaustavivši šuteve Luke Đorđevića i Gomesa, pa su na odmor otišli samo sa golom minusa. 

Samo što se krenulo u nastavku odbranom se još jednom istakao Ralić, zaustavivši šut Luke Đorđevića sa svega nekoliko metara udaljenosti. Golman gostiju je međutim bio bespomoćan u 49. minutu kada ga je snažnim udarcem sa dvadesetak metara savladao Vojnović za 2:0. Domaći konstantno napadaju, a Arsović je dotukao nemoćnog protivnika golovima u 70. i 83. minutu. Kod svog prvog pogotka nanizao je tri rivala i loptu ispod golmana poslao u mrežu, dok  je drugi postigao nakon rezantnog udarca sa ivice kaznenog prostora za konačnih 4:0. Većeg poraza i blamaže goste je spasao golman Ralić, odbranivšu šuteve Arsovića u dva navrata i Radosavljevića. Momci u crno-belim dresovima danas su potpuno nadigrani, mada se mora dodati i da su preko 70 minuta igrali sa igračem manje.

Za vikend Čukarički igra protiv Crvene zvezde na njihovom terenu, dok Partizan dočekuje kragujevački Radnički u "Zemunelu".

ČUKARIČKI - PARTIZAN 4:0 (1:0)

STADION: FK BASK. GLEDALACA: 150. GL.SUDIJA: Ržić Uroš. POM.SUDIJE: Bogićević Dragan i Hrutka Marko. STRELCI: Serafimović 14, Vojnović 49. i Arsović 70. i 83.min (Čukarički). CRVENI KARTON: Simić 19.min (Partizan).
ČUKARIČKI: Čarapić, Koloni, Adamović, Arsović, Mitrović (Madžarević), Radisavljević, Serafimović, Vojnović, L.Đorđević, Subotić (S.Đorđević), Gomes (Stojanović).
PARTIZAN: Ralić, Ćelić (U.Ćuk), Roganović, Simić, P.Petrović, Jovanović (Ninić), M.Petrović (Došlov), Dragojević, Janković, Ugrešić (Filipović), Mirčetić (Alilović).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Čukarički Partizan