XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Zvezda silna protiv Sisku za 1:0 u seriji

Detalj sa meča - foto: youtube.com/CHTV

HokejaÅ”i Crvene zvezde ostvarili su večeras važnu pobedu protiv ekipe Siska, u Sisku, i tako doÅ”li do prednosti od 1:0 u 1/4 finalnom duelu IHL-a. Ukoliko slave i u Beogradu (utorak), crveno-beli će biti na korak od plasmana u polufinale Regionalnog takmičenja (igra se na 3 pobede).

Ā 

Crveno-beli su taktički odigrali odlično prvi deo ove utakmice. Jednostavno nisu dozvolili domaćinima da se preuzimaju inicijativu, a to je dalo rezultata. U 13. minuti Zvezda je iskoristila svoju prvu situaciju sa igračem viÅ”e i golom Lazara LeÅ”tarića povela na večeraÅ”njem meču (0:1). Nastavili su naÅ”i oklopnici sa pametnom igrom, a veliku priliku da povisi rezultat imao je Robert SabadoÅ”, ali pločica nije zavrÅ”ila u mreži. Ipak, u poslednjoj minuti prve trećine Zvezda dolazi do svog drugog gola (0:2). Strelac je bio Robert SabadoÅ”.

Ali vrlo rano, na početku drugog perioda, Sisak preko Tomislava Ličine smanjuje na 1:2. Nastavili su domaćini sa pritiscima, a naÅ”i hokejaÅ”i su bukvalni disali na Å”krge u tim trenucima. U jeku napada Siska, crveno-beli su nekako uspeli da uđu u trećinu domaćina (27. min), a Relja Jovanović je uputio Å”ut iskosa za koji ni on nije verovao da će da zavrÅ”i u mreži domaćina. Ipak, pak se nekako odbio od golmana Siska i na semaforu je stajalo 1:3. Zvezda je uspostavila ravnotežu na ledu, a to se isplatilo u poslednjem minutu ove deonice kada je Lazar LeÅ”tarić smestio pak u mrežu domaćina za 1:4.

Poslednju trećinu crveno-beli su odradili rutinski sa dva gola u mreži domaćina. Prvi je postigao Andrija Španjević (1:5), a drugi Igor Mitrovićza konačnih 1:6.

KHL Sisak - SKHL Crvena zvezda 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Sisak: Anderson, OreÅ”ković, Baždar, Bezuk, Čanić (1 as), Dejanović, Dobrić, Domitrović, Hikman, Jarčov, Komljenović, Kralj, KrikÅ”ić, Ličina 1, Lončar, Lulić, Platužić, Puzić, Selitaj, Stančić, Vukmanović, Vilk (1 as). Trener: SiniÅ”a Pelikan.

Crvena zvezda: Ranković, BodiÅ”, AnićĀ (1 as), DragovićĀ (3 as), Gvozdenović, IvanovićĀ (1 as), Janković, JovanovićĀ 1, Kravljanac, LeÅ”tarićĀ 2, MitrovićĀ 1, Mladenović, PodunavacĀ (1 as), SabadoÅ”Ā 1, Å panjevićĀ 1, Stojanović, VdovićĀ (1 as). Trener: Nikola Bera.

Izvor: czbg.net

Hokej Hokej IHL liga - Play Off Sisak Crvena zvezda