XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Remi "Optičara" i "Romantičara"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Teleoptik se polako priprema za baraž susret, a danas ima generalku protiv kluba slavnog imena sa vetrovite Karaburme. Gosti su bolje otvorili utakmicu, viŔe imali loptu u nogama i stremili da ugroze protivnički gol.

Ā 

Međutim, do vođstva prvi dolaze domaći u 9. minutu. Dragić je centrirao sa levog krila, Blagojević samo spustio loptu do Marinkovića, čiji Å”ut sa 12 metara nije mogao da zaustavi golman gostiju Milić.

Gosti uzvraćaju u 13. minutu, lep centarÅ”ut Kilibarde u srce Å”esnaesterca, kapiten Jovanović nije uspeo da pretvori u gol, bio je za malo neprecizan. Pet minuta kasnije ni Pantić se nije najbolje snaÅ”ao u gužvi pred golom domaćih, sa nekih desetak metara loptu je poslao kraj roglja. Potom i Kilibarda u 23. minutu izbija sam pred golmana Slavkovića, koji ga je nadmudrio i sačuvao svoju mrežu netaknutom.Ā 

Romantičari posle propuÅ”tenih prilika deluju poput izduvanog balona, Teleoptik uspostavlja ravnotežu na terenu i na odmor odlazi s minimalnom prednoŔću.Ā 

Kazaljka u nastavku nije obrnula ni prvi krug, a Ofkovci su mogli do izjednačenja. Nakon lepog prodora KurteÅ”ija, Jovanović sa 5 metara loÅ”e cilja i ova Å”ansa odlazi u nepovrat. U 55. minutu je viđen najlepÅ”i potez u dotadaÅ”njem delu meča, na centarÅ”ut Minića, Dragić hvata volej sa 17 metara i pogađa mesto gde se spajaju prečka i stativa. Minut kasnije i Stakić je u izglednoj prilici, njegov Å”ut sa 10 metara Milić brani nogom. Puno sreće u tim momentima po goste sa Karaburme.Ā 

Dragić u 65. minutu uzima loptu na centru i kao brzi voz prolazi kroz odbranu gostiju, naÅ”avÅ”i se na 7-8 metara od gola lobuje istrčalog golmana, ali prebacuje i čitav gol. Mnogo bolja igra Optičara u nastavku od svog rivala.

Pantić u 86. minutu izvodi slobodan udarac sa 18 metara, uspeva da prebaci živi zid i lopta od stative ulazi zajedno sa golmanom Slavkovićem u gol. Kad su se najmanje nadali, Ofkovci su izjednačili. Tako se ova veoma sadržajna utakmica zavrÅ”ava miroljubivim rezultatom.

Već u sredu je naredno kolo kada Optičari dočekuju obrenovački Radnički, dok će OFK Beograd ugostiti komÅ”ije sa leve obale Dunava, BSK iz Borče.

TELEOPTIK - OFK BEOGRAD 1:1 (1:0)

STADION: FK Teleoptik. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Rogan MiloÅ”. POM.SUDIJE: Jovčić Jovan i Å oÅ”kić Tihomir. STRELCI: Marinković 9.min (Teleoptik), Pantić 86.min (OFKBeograd). ŽUTI KARTONI: Momčilović, Ćorković, Minić, Subotić i Simunović (Teleoptik), Jaćimović (OFK Beograd).

TELEOPTIK: Slavković, Simunović (Krstić), Ćorković, Momčilović, Subotić, Jovanović (Todorović), Dragić, Minić, Marinković (Knežević), Blagojević (MugoÅ”a), Stakić.Ā 

OFK BEOGRAD: Milić, Jaćimović, Pantić, KurteÅ”i (Krstić), Jovanović (Vulević), Ratković, Kilibarda (Petrović), Bajić, Mitrović, Maksić, Damnjanović (Popović).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Teleoptik OFK Beograd